Sol Parti Zonguldak İl örgütü adına açıklama yapan Sibel Uyrum,
Covid-19 vakalarının artması sebebiyle Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda çalışan maden işçilerine dikkati çekerek "T.T.K. yönetimi önlem almak için neyi beklemektedir ?" dedi.
Sol Parti adına açıklama yapan Uyrum şöyle konuştu;
"Türkiye Covit-19 salgınında ;62 000 kişi ye çıkan vaka sayıları ile Dünya sıralamasında Hindistan dan sonra 2.sıraya yerleşti. Peki, bu bizce korkunç gelişmeye bir önlem alınıyor mu?
-Madenlerde, fabrikalarda, toplu üretim merkezlerinde çalışanlar korunabiliyor mu?
-Üç kişinin bile birlikte bulunmasının, salgının yayılımını hızlandıracağını söyleyen iktidar ''tıklım tıklım '' salonlarda kongreler yapabiliyor. Sonuç: Bu illerde salgın hızla yayılıyor!
-Salgın süresince ( tüm ülkelerde olduğu gibi) işyerleri -özellikle madenler ve fabrikalar- kapatılıp çalışanlara (geçimlerini rahatça sağlayacak miktarda ) maddi yardım yapılmak yerine; iktidara yakın müteahhitlerin vergileri ve kiraları affedilerek sermayeye destek verilip , çalışan işçiler , emekçi ve yoksul halk ''YOK '' MUAMELESİ görüyor.
Ölenler bir can değil, SADECE BiR RAKKAM olarak tanımlanıyor.
-14 Nisan tarihinde yayınlanan İçişleri bakanlığı genelgesinde : ''Cumhurbaşkanlığı'nın 2021/8 sayılı Genelgesi doğrultusunda kamu kurum ve kuruluşlarında uzaktan ve/veya dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemlerinden azami düzeyde istifade edilecek. '' denilmektedir.
Bu önlemin salgının hızını azaltacağı tüm dünyada kanıtlanmıştır.
Bugün Zonguldak taki Türkiye Taş Kömürü (TTK) Kurumu bir KAMU işletmesi olmasına rağmen bu genelge hiçe sayılarak yüzlerce maden işçisi bir arada çalıştırılmaktadır.
-Bu işçilere aşı önceliği tanınmış mıdır? HAYIR!
-Çalışma saatleri ve koşulları salgına göre ayarlanmış mıdır? HAYIR!
-Daha önce maden kazalarında (iş cinayetlerinde) olduğu gibi ölümlere yine KADER mi denilecektir?
-TTK yönetimi önlem almak için neyi beklemektedir?
Zaten eksik personel sayısı ile çalışan maden işçileri için ölüm çanları çalmaktadır. İşçilerin yaşamları hiçe sayılmakta ve ne olursa olsun üretim çıksın denilmektedir.
YAŞAM HAKKI EN KUTSAL DEĞERDİR!

HiÇ KiMSE ''AÇLIK YA DA SALGIN''HASTALIKTAN BiRiNi SEÇMEK ZORUNDA BIRAKILMAMALIDIR!"