Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili ve Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu üyesi Deniz Yavuzyılmaz'ın girişimleri ile Türkiye Taşkömürü Kurumunun (TTK) farklı kamu kurumlarına malzeme tedariki sağlayabilmesi ve TTK'da yeni istihdam imkanlarının yaratılması adına adımlar atılmaya devam ediyor.

Milletvekilinin koordinasyonu ile daha öncesinde, Boru Hatlarıyla Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ), Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) Türkiye Elektromekanik Sanayi A.Ş (TEMSAN) ve Erdemir ile TTK arasında tedarik anlaşmaları ve koordinasyonu sağlanırken, bu seferde TTK'nın Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) için malzeme üretme süreci başlatıldı.

CHP'li Milletvekili, dün MKEK Genel Müdürü Yasin Akdere'yle gerçekleştirdiği görüşmede; MKEK'nin kendi bünyesinde üretmekte olduğu ağır ve hafif silah gruplarının parçalarının TTK Maden Makinaları Fabrikasında seri olarak üretilmesi konusundaki talebini aktardı.

Milletvekili, geçtiğimiz günlerde TTK'nın Merkez Atölyelerine yaptığı ziyaretle bu işbirliğinin ilk tohumlarını atarken, yaşanan gelişmelere istinaden şu açıklamalarda bulundu:

"Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu Genel Müdürü Sn. Yasin Akdere'yle Zonguldak adına kritik önemde bir görüşme yaptık.

MKEK'in kendi bünyesinde ürettiği ağır ve hafif silah gruplarının birçok parçasının TTK Maden Makinaları Fabrikasında seri olarak üretilmesi konusundaki talebimi aktardım. Konuyla ilgili iş akış sürecini değerlendirdik, ortak bir vizyon çizdik.

TTK Genel Müdürü Sn. Kazım Eroğlu'yla görüşerek MKEK ile TTK Genel Müdürleri arasındaki koordinasyonu başlattık.

İlerleyen günlerde MKEK yetkilileri, savunma sanayii ürünleri üretimi ve ATEX (Alev yaymaz) sertifikalı ürünlerin siparişi için inceleme yapmak üzere TTK Maden Makinaları Fabrikalarına gelecekler.

Haydi Zonguldak, TTK'yı yeniden ayağa kaldırıyoruz!"