Zonguldak'ta Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) tarafından pansiyon olarak kullanılan tesis Rumbaki Konağı, tarihi yapısına uygun olarak yapılacak restorasyon çalışmaları için ihalesi yapıldı.

Ihalesi yapılan Rumbaki Konağı TTK tarafından 10 yıllığına İl Özel idaresine tahsisi gerçekleştirildi.
Rumbaki Konağı Ali Kaban'ın Valiliği döneminde sanatçı oteli olarak kullanılacağı konuşulurken sonrasında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne tahsisi yapılarak huzurevi olarak kullanılacağı konuşuluyordu. Ancak şu an konağın ne olarak kullanılacağı belli değil.

Zonguldak Il Özel İdaresi Kültür Varlıklarını İhale Yönetmeliğinin 27 / ç maddesine istinaden ihale edilen Zonguldak Merkez ilçedeki Rumbaki Konağı çatı onarımı işinin sözleşmesi imzalandı.

28 Haziran 2021 tarihinde yapılan sözleşme sonrası Rumbaki konağının teslimi yapıldı. Türkiye Taşkömürü Kurumu tarafından 10 yıllığına il Özel idaresi'ne tahsis edilen Rumbaki Konağı'nın sözleşmesi 21 Haziran 2021 tarihinde yapıldı.
İhalede işe başlama tarihi 28 Haziran 2021 olup işin bitiriş tarihi 26 Ekim 2021 olarak belirlendi. Sözleşme bedeli KDV hariç 243 bin 385.55 TL. olarak açıklandı.