AK Parti Zonguldak Milletvekili Adayı Hamdi Uçar, seçim gezileri kapsamında kent merkezinde ziyaretler gerçekleştirdi. TTK Merkez Atölyesi'nde ziyaretler gerçekleştiren Uçar, burada işçilerin taleplerini ve sorunlarını dinledi. İşçi sorunlarını iyi bildiğini belirten Uçar, sorunları Ankara'ya taşıyacağını ifade etti. Uçar, ziyareti esnasında eline kazmayı alarak atölyede çalışan işçilere yardım etti.

Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti) Zonguldak Milletvekili adayı Hamdi Uçar, seçim gezileri kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) İl Müdürlüğü, Türkiye Taşkömürü Kurumu(TTK) Merkez Atölyesi, Genel Maden İşçileri Sendikası'nı(GMİS) ve bazı dernekleri ziyaret etti.

SGK İl Müdürü Erkin Avcı'yı makamında ziyaret eden Hamdi Uçar, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan ve partililerle birlikte SGK İl Müdürlüğü personelini ziyaret ederek kendisi için destek istedi.

TTK Merkez Atölyesi'nde işçilerle bir araya gelen Uçar, buradaki bütün birim ve müdürleri tek tek ziyaret ederek kendisi için destek istedi. Uçar, atölye içindeki gezisi esnasında işçilere çalışmalarında yardım etti.

UÇAR: "MERKEZ ATÖLYESİ'NDEKİ İŞÇİ ARKADAŞLARIMIZIN SORUNLARINI VE TALEPLERİNİ DİNLEDİK"

Gazetecilere konuşan Uçar "Merkez İlçe Teşkilatı'nın koordine ettiği program dahilinde merkezde gezilerimizi devam ettiriyoruz. Merkez Atölyesi'ndeki işçi arkadaşlarımızın bir takım sorunlarını ve taleplerini dinledik. Atölyemiz oldukça eski işletmelerimizden birisi, bu vesile ile burada çalışan arkadaşlarımızın ortamını paylaşıyoruz. Onlarla sohbet ederek dilek ve temennilerini aldık. Çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor" dedi.

Uçar, atölye gezisinden ardından Merkez Atölyesi Müdürü Aydın Balekoğlu' ndan atölyenin çalışma şekli ve işçi sayısı hakkında bilgiler aldı.

BALEKOĞLU: "MERKEZ ATÖLYESİ KENDİ YAĞIYLA KAVRULUYOR"

Balekoğlu, Uçar'a ziyaret için teşekkür ederek milletvekilliği yolunda başarılar diledi. Balekoğlu, atölye hakkında bilgi vererek "Türkiye'de sanayi yokken kazmanın ucundan tekerlek yapımına kadar burası üretiyordu. Hiç dışarı iş yapmamış. Burası kendi yağıyla kavrulmuş ancak bizim burada bazı sektörlerle birlik yaparak ateks ürünleri öne çıkarmamız gerekiyor" dedi.

UÇAR VE PARTİLİLER GMİS'İ ZİYARET ETTİ

AK Parti Zonguldak Milletvekili Adayı Hamdi Uçar, programına GMİS ziyareti ile devam etti. AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, parti yöneticileri ve Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte Genel Maden İşçileri Sendikası'nı (GMİS) ziyaret ederek Genel Başkan Ahmet Demirci ile görüştü.

Ziyarette GMİS Genel Sekreteri Satılmış Uludağ, Genel Mali Sekreter Adnan Tıska ile Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Kahraman Kabasakal hazır bulundu.

UÇAR: "1500 İŞÇİ ALINACAK ANCAK BU BUNUNLA KALMAMALI"

AK Parti Zonguldak Milletvekili Adayı Hamdi Uçar ziyarette şöyle konuştu; "AK Parti teşkilatı olarak bugün seçim gezileri yapıyoruz. Bu çalışmalar kapsamında Merkez İlçe Teşkilatımızın programı çerçevesinde sendikayı ziyaret ediyoruz. Seçim süreci içinde siyasi partiler vatandaşlarımızla hasbihal ediyor, projelerini anlatıyor. Seçim vaatlerinde bulunuyor. Biz de 16 yıllık iktidarız, biz de yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlatıyoruz. Bugün bu bağlamda Merkez Atölyesi'ni ziyaret ettik. Dün Gelik İşletmemizde vatandaşlarımızla, orada çalışan işçilerimizle hasbihal ettik, bir araya geldik. Onların da taleplerini, temennilerini, dileklerini aldık. Bugün sizlerle de bir araya geldik. Sizler şehrimizin sosyal ve ekonomik anlamda en dinamik kurumlarından bir tanesi Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun örgütsel bir yapısısınız. Bu bağlamda işçilerimizin, çalışanlarımızın taleplerini zaman zaman Sayın Bakanımıza, Hükümetimize iletiyorsunuz. En son Sayın Cumhurbaşkanımızın Zonguldak ziyaretinde de açıkladığı gibi, kurumu kapattı, kapatıyor gibi bir takım açıklamalarla muhalefet tarafından konunun manipüle edilmesine güzel bir cevap verildi. 1500 işçimizin kuruma kazandırılması, üretimin arttırılması, ayrıca Hükümetimizin enerjiye bakış açısını orada açık bir şekilde söylemesi Zonguldak'ta heyecan yarattı diye düşünüyoruz. Özellikle sizlerin de bundan memnun kaldığınızı düşünüyorum. Bu bununla kalmamalı. Elbette ki önümüzdeki süreçte hep birlikte, beraber çalışarak Zonguldak'ta madencilik alanında ne yapılması gerekiyorsa istişare ederek yapacağımızı ifade etmek istiyorum. Bizi kabul ettiğiniz için tüm teşkilatımız ve arkadaşlarım adına sizlere teşekkür ederim."

DEMİRCİ: "BİZ ÜRETELİM, KAZANDIRALIM, KAZANALIM, ÜLKEMİZ KAZANSIN, DEVLETİMİZ KAZANSIN İSTİYORUZ"

GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci de ziyaretten memnuniyet duyduklarını belirterek şunları söyledi; "Son yıllarda madenlerde en zor şartlarda üretim yapıyoruz. Zonguldak dibe vurmuş durumda. İnşallah bundan sonra daha güzel günlere ulaşacağımıza inanıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın buraya geldiğinde TTK' ya 2018 yılı içinde bin, 2019 yılında 500 işçi alınacağı müjdesi bizleri umutlandırdı, sevindirdi. Sayın Cumhurbaşkanımızın bizzat söylediği gibi cari açığı nasıl kapatabilirsek, nasıl daraltabilirsek bizim için iyi olacak dedi. Bunu biz her platformda, bakanlarımıza, yetkililere ve kamuoyuna anlatıyorduk. Biz diyorduk ki üretelim, kazandıralım, kazanalım, ülkemiz kazansın, devletimiz kazansın. Bu bağlamda biz bu işçi alımından çok memnun olduk. İnşallah sizin de söylediğiniz gibi üretimimizi artırarak, işçi alımına biraz daha ışık tutar diye düşünüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Enerji Bakanımıza bu işçi alımı için teşekkür ediyoruz. Özellikle ve özellikle TÜRK-İŞ Genel Başkanımız Ergün Atalay Bey'e sizlerin nezdinde teşekkür ediyoruz. Bu işçi alımı kararında çok büyük bir rol üstlendi. Bu konuda kimin emeği geçtiyse, bu çorbada kimin tuzu varsa hepsine teşekkür ediyoruz."

Editör: Pusula Gazetesi