Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Zonguldak'ta bürokratların, sivil toplum örgütlerinin ve siyasilerin el ele vermediğini belirterek; "Benim Zonguldak'ta gördüğüm şu: Kaba tabirle burası, kuması çok memleket olmuş. Kuması çok olan evde huzur da olmaz, bereket de. Şimdi herkes buna şaşıracak. Bu kurumlar koordinasyonla hep birlikte ortak olalım, şehre hizmet edelim derse burada başarı ve güzellik çıkar. Ama herkes kendi havasını atmaya kalkarsa bu bir kuma durumuna gelir" dedi.

Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, 24 Haziran seçimleri sonrası AK Parti Milletvekillerini tebrik ettiğini belirterek bütün milletvekillerini yanına alıp Ankara'ya gideceğini söyledi. Elmas TV'de Atilla Öksüz'ün sorularını yanıtlayan Vali Çınar, kente hizmet adına önemli açıklamalarda bulundu. Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Zonguldak Milletvekillerini de arayacağını belirten Çınar, şunları söyledi; "Milletvekillerimizin hepsini tebrik ettim. CHP milletvekillerini de çağıracağım başka ilgili insanları temsilcileri de çağıracağım. Bu şehrin ana meseleleri, Ankara'da gerekli Bakanlıklarda takibi tazyiki gereken işler nedir, bunları ortaya koyacağız. Şehrimizin yürüyen işleri, yürümesi gereken işleri nedir, onları konuşacağız. Bir koordinasyon kurumlar, STK'lar, siyasiler, milletvekilleri, hep birlikte bu şehir için çalışalım diye bir organizasyonumuz var. Özellikle diyeceğiz ki; Bakanlıkta şu işimiz var deyip hepimiz toplanıp gideceğiz. Bu iyi bir yöntem. Buna Lobicilik' diyeceksek bunun daha güçlüsünü yapacağız."

"ZONGULDAK KABA TABİRLE KUMASI ÇOK MEMLEKET OLMUŞ"

Vali Çınar, Zonguldak'taki kurum ve STK'lara çağrıda bulunarak şunları söyledi; "Benim Zonguldak'ta gördüğüm şu; kaba tabirle burası kuması çok memleket olmuş. Kuması çok olan evde huzur da olmaz, bereket de. Şimdi herkes buna şaşıracak ;'Bu ne demek istiyor diyecek.' TTK burada bir Genel Müdürlük olarak işçilere nezaret eden, arazisinin çoğunluğu şehirde ona ait olan gücü, parası v.s her türlü gücü elinde bulunduran ayrı bir kurum olarak bir tarafta olmuş. Bu kurumlar koordinasyonla hep birlikte ortak olalım şehre hizmet edelim derse burada başarı ve güzellik çıkar. Ama herkes kendi havasını atmaya kalkarsa bu bir kuma durumuna gelir. TTK 1, sendikanın genel başkanlığı burada, o bir başka güç olarak kendi havasını atmış. Bir kuma da o. Türkiye de çoğunlukla muhafazakar iktidarlar olduğu için işte sol belediyenin olduğu şehir olarak biraz da didişmenin olduğunu var sayarsak en az 3-4 tane kuma durumu olur. Dolayısıyla kurumlar arasında ki itiş kakış, bencillik, hükümranlık anlayışı aşağıya da yansımış. Toplum bunu seyrediyor. Bir olumsuz alışkanlık her yere yayılabiliyor. TTK zayıflamasa ne olurdu işçi sayısı azalmasa ne olurdu bilmem. Bütün bu kurumlar işini haddini bilir. Biz bu bahsettiğim kuma dediğim bütün kurumlarla koordine halindeyiz. Şehrin faydasına bir iş varsa birlikte ona gayret ediyoruz. Bundan sonrası çok daha güzel olacak."

Editör: Pusula Gazetesi