Zonguldak eski Valisi, İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'ın Zonguldak Limanı için "Buraya bu yatırımı yapmayın, buranın geleceğinin ne olacağı belli değil" dediğini iddia etti.
İyi Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen, TTK'nın Varlık Fonu bünyesinde kurulacak olan Maden Holdinge devredileceğini iddia ederek Zonguldak Limanının, Zonguldak Belediyesine devredilmesi gerektiğini hatırlattı.
İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen şöyle dedi;
"Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz başkanlığında dün yapılan liman toplantısında Zonguldak Belediye Başkanının "Buraya fazla yatırım yapmayın. Buranın geleceğinin ne olacağı belli değil" sözlerleri toplantıya katılanlar tarafından bu şekilde ifade edildi. Bu da önümüzdeki süreçle ilgili Limanla ilgili gelişmelerin olduğunu, olacağının göstergesi olarak karşımıza çıkmaktadır.
Ben buradan bir kez daha uyarıyorum. Milletvekillerine sesleniyorum. Maden Holding A.Ş'nin kuralacağını kamuoyuna duyurmuştuk. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanının Başkanlık yaptığı Fonun Genel Müdürü bizzat açıklıyor. Yani bu konuda geri dönüş yok. TTK'nın elindeki malvarlıklarını kaybetmeyelim. Zonguldak Limanının Zonguldak Belediyesi'ne devri için hem milletvekillerimizin, hem valimizin girişimlerde bulunmasını özellikle ifade ediyorum. Çünkü liman Zonguldak halkınındır. Buranın gelirinin Zonguldak'a kalması gerekir. Yarın öbür gün TTK'nın Maden Holding'e devredilmesi halimde tüm malvarlığı ile devredileceğini düşünürsek limanda elimizden gider."