TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapı kayıt belgesi iptal edilen ve kaçak duruma düşen TTK Memurlar Lokali hakkında çarpıcı bir açıklama geldi.
İşletmeci Sami Aydın'ın yıllardır herkesin gözü önünde TTK ve Hazine arazisi üzerine kaçak olarak yaptığı binalarla ilgili konuşan Kazım Eroğlu, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
"İşgal konusu o dönem daire başkanı marifetiyle tarafıma iletilince hemen yasal süreç için talimatı verdim ve takipçisi oldum. Yusuf Gülay göreve geldiğimden bu yana 3 yıl geçti 2 defa makamıma gelmiştir. Allah şahittir böyle bir husus konuşulmamıştır. Konuşulmasını benim kabullenemem de mümkün değildir. İşgal olayı ile bilgilenmemeden sonra vatandaşla hiç temasım ve mekanına gitmem söz konu olmamıştır. Olamazda. Gücüm yettiğince doğru iş ve doğru kişilerle oldum. Başımı yastığa koyduğunda önce kendime, hak sahibi onlara, milletime, devletime hesap vermem amentum olmuştur. Bunun ötesinde hiç bir sıfat bu değerlerin önüne geçemez.
Sizlerin tespit, eleştiri, tavsiyeleriniz bizler için değerlidir."