Zonguldak'ta Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Kazım Eroğlu, kuruma alınacak 500 kişi için çalışmaların devam ettiğini bu ay sonunda kura çekimini yapmayı planladıklarını söyledi.


TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu, kuruma alınacak bin işçi için 2 Mart'ta yapılan kura çekiminin ardından 18 kişinin başvuruda bulunmadığını söyledi. Kurada isimleri çıkanların sağlık muayenelerinin ve güvenlik soruşturmalarının devam ettiğini ifade eden Eroğlu, geri kalan 500 işçi alımı için ise bu ay içerisinde çalışmaların tamamlanacağını belirtti. 500 kişi içinde bu ay sonu kura çekiminin yapılabileceğini ifade eden Eroğlu, şöyle dedi:


"Kura çekimi sonrası 1000 kişinin eşzamanlı olarak sağlık ve tehlikeli işkolunda çalışmaya elverişliliğini, beden gücü yönetmeliğindeki kriterlere göre sağlık muayeneleri devam etmektedir. Eş zamanlı olarak güvenlik soruşturmaları da devam etmektedir. 18 kişi kurada çıkmış olmasına rağmen gelmemiştir. Bunlardan 11'i Zonguldak, 6'sı Bartın ve biri de Karabük kontenjanından gelmediler. Dolayısıyla yedeklerden karşılıkları da ait oldukları illerin kontenjanından çağırıldı. İnşallah Nisan ayı sonuna kadar işlemlerin biteceğini ve kurs sürecinin başlayacağını düşünüyoruz. 500 kişinin kurası ile ilgili olarak da, İŞKUR il Müdürlüğü ve noterin iş yükü planlamasına göre zaman belirlenip Nisan ayı sonunda kadar kura çekiminin yapılacağı şekilde kurum planlama yapmaktadır."

Editör: Pusula Gazetesi