MAKZON'un (Zonguldak Maden Makinaları İmalatçıları Derneği) yer tartışmaları ile ilgili konuşan Metin Demir "Şehir merkezinde olduğu söyleniyor. Buna katılmak mümkün değil, şehrin içinde değil. Şehir dışında olmalı mı? Turhan Demirtaş'ın bir Elvanpazarcık önerisi var. Bahsedilen yere ancak hastane ve okul yatırımı yapılabilir. Elvanpazarcık'ta ki alana sanayi sitesi kurmamız mümkün değil. Üzülmez'deki yer bizim için yeterince uzaktadır" dedi.

TSO Başkanı Metin Demir, MAKZON'un siyasi çekişmelere konu olduğunu belirterek "MAKZON çevreye zararlı bir proje değil. Ben MAKZON'un belediye meclisinden ittifakla geçmesini istiyorum. Projeyi pandemi süreci nedeniyle anlatmak istediğimiz gıbı anlatamadık belki. Bunu telafi etmek adına bu toplantıyı yaptık" dedi.

MAKZON Dernek Başkanı Murat Uzun, kendilerine yapılan 'Rantçı' eleştirilerine "Zonguldak'taki gençlerimizin durumu belli, bunu görmüyor musunuz? İşsizlik rakamları açıklandı. Kentte çok güzel bir istihdam sağlanacak. Valiyi kurtarıcı gibi görüyoruz. Vali geliyor 'Oh' diyoruz. Vali gidiyor 'Eyvah' diyoruz. Yok böyle bir dünya. Bizim rantla işimiz yok. Kocaeli'den, Soma'dan yatırım getiriyoruz. Bu mu rant? Rant çok güzel bir kelime, kentin toplumsal ihtiyaçlarına cevap verdiği, sorununu çözdüğü sürece"diye yanıt verdi.