Çaycuma TSO Yönetim Kurulu Başkanı Zekai Kamitoğlu, Meclis Başkanı Ergün Ece ve Meclis üyelerinden oluşan Çaycuma TSO Heyeti, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ve beraberindekilerle Almanya'ya giderek "Kardeş Şehir Lennestadt" Belediyesi ve oradaki fabrika ve tesisleri ziyaret ederek temsilcileri ile temaslarda bulundu.

28 Eylül ve 2 Ekim 2019 tarihlerinde gerçekleştirilen program kapsamında Çaycuma TSO heyeti Lennestadt Belediyesi başta olmak üzere ADD, Esnaf Odaları Federasyonu, bölgede faaliyet gösteren firmalar, Mesleki Eğitim Merkezi ve Siegen Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti.

Çaycuma TSO Yönetim Kurulu Başkanı Zekai Kamitoğlu program sonrasında yaptığı açıklamada yapılan ziyaretlerde birçok yetkili ve temsilci ile görüşmeler de bulunduklarının ve yakın zamanda yapılacak işbirliği programları ve kardeş oda protokolü ile ilgili çalışmaların başlatılacağını vurgulayarak şunları söyledi:

"Çaycuma ile kardeş şehir olan Lennestadt'ta görmüş olduğumuz ilgiden son derece memnun bir şekilde döndük. Almanya'nın bu güzel şehrinde yaptığımız ziyaretlerde ve katıldığımız etkinliklerde Çaycuma Sevgisi'ni ve bölgemize duyulan ilgiyi yerinde gördük; öyle ki şehrin 4 partili ve yaklaşık 40 kişiden oluşan Belediye Meclisi oybirliği ile bir meydanlarına "ÇAYCUMA" adını vermişler. Bölgemize duyulan ilgi bizim için çok önemli. Bir ziyaret programımız boyunca birçok yetkili ve temsilci ile biraraya gelerek görüş alışverişinde bulunduk, kültürel yerleri ziyaret ettik ve etkinlere katılarak bölgemizi anlattık. Bu görüşmelerden umutlu ve mutlu bir şekilde ayrıldık. İnanıyorum ki bu görüşmeler oradaki ziyaretlerle sınırlı kalmayacaktır. Lennestadt Belediye Başkanı Sayın Stefan Hundt, Uyum Meclisi Başkanı ve aynı zamanda bu programın gerçekleşmesinde emeği büyük olan Sayın Nedim Kalembaşı, Siegen Ticaret ve Sanayi Odası (IHK) Başkanı Felix Hensel'e ve Genel Müdürü Klaus Grabener'e ayrıca teşekkür ediyorum.

Editör: Pusula Gazetesi