Konuyla ilgili bir önceki TSO Yönetimini ve Ereğli Belediyesini suçlayan TSO Yönetim Kurulu üyesi Mevlüt Özdemir'in "Askeriyeye devir için kampanya hazırlanmış gereğini de belediye yapmış. Yapmayın, gazetecisiniz. Avan proje hazır olup belediye gereğini yapsaydı orası bugün üniversite alanıydı" sözüne Ereğli TSO Başkanı Arslan Keleş'te 'Maalesef gerçek bu' diyerek destek verdi.

Zaman zaman gazeteciler ve TSO Yöneticileri arasından çıkan tartışma sonrası yapılan açıklama şöyle:

"Askeriyeye devir için kampanya hazırlanmış gereğini de belediye yapmış. Yapmayın, gazetecisiniz. Avan proje hazır olup belediye gereğini yapsaydı orası bugün üniversite alanıydı. Arkadaşların bir bölümü siyasetin içerisinde olduğu için söyleyemiyorlar belki. Siyasette ve ticarette aldığınız yol önemli. Ben yapılan birşey varsa gerçeği söylüyorum. 50 Tane gazetecinin arasında haybeye konuşacak halim yok. Sizde gazetecisiniz belediyenin bu konudaki tavrını bilmeniz lazım.

"KAYMAKAMLIK VE BELEDİYE EVET DEDİ"

Burası askeriyeye devir edilmesi için görüş alındı, kampanyaya olmasın diyerekten odadan başka bir kurum oldu mu? Belediye, kaymakamlık evet dedi. Kamuoyu sustu. Kampanya yürütüldü, orası hastane olduysa üniversite de olabilir. Bunu kime sorabilir belli yerlerden görüş alır, görüş alırken maalesef belediye de kaymakamlık ta devlet kurumları da gerekli gayreti göstermediler, burası elimizden gitti, burası askeri alan yapacak birşey yok. Bu saatten çevrilmesi çok zor"

"MAALESEF GERÇEK BU"

TSO Başkanı Arslan Keleş de konuşmasında şunlara değindi: "Maalesef işin özeti de gerçeği de bu. Mevlüt başkanın söylediği laf çok güzeldi, siyasette yoruma değil de atılan adıma bakmak lazım, yapılan işe bakmak lazım. Buraya yarın rektör gelecek, bakan da gelecek, o da gelecek bu da gelecek. Bunun ile ilgili somut adam atamazsak bu bizim kaybımızdır.

Editör: Pusula Gazetesi