TRT Ekibi Zonguldak'ın Beycuma beldesi Çamlık Mahallesi'nde Gençlik ve spor İl Müdürlüğü'nün gençlere yönelik yapmış olduğu anlamlı proje için çekime geldi.

Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'nce toprakla tanışmamış, tarla üretimini bilmeyen ve sanal ortamda çiftlik oyunları oynayan gençlerin gerçek üretimi öğrenmeleri amacıyla 'Topraktan sofraya üreten gençlik' projesi hazırlandı. Proje kapsamında, geçen yılın Ekim ayında Beycuma beldesindeki 2,5 dönümlük arsaya buğday ekimi yapıldı. Belde sakinlerinin desteğiyle tarlaya buğday tohumları eken gençler, hasat zamanına kadar da tarlanın bakımını yaptı. 14- 29 yaşlarındaki 50 gencin dahil olduğu projede hasat zamanı ile birlikte büyüyen başaklar toplandı. Beycuma Belediyesi'nin desteğiyle getirilen makine ile başaklardan buğday elde edildi. Gençler, çuvallara doldurdukları buğdayları, un haline getirmek için değirmene götürdü. Değirmende buğdayların nasıl un haline dönüştürüldüğünü izleyen gençler, daha sonra unlarla köy evinin önündeki taş fırında ekmek yapmayı öğrendi. Köylülerle birlikte yapılan ekmekler, beldede ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı. Hafta boyunca yapılacak ekmekler, dağıtılmaya devam edilecek.

BU PROJE ULUSAL MEDYA'DA SES GETİRDİ
Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün yapmış olduğu bu proje ulusal medyada ilgi görerek büyük bir yankı yarattı. TRT ekibi Zonguldak'a gelerek Beycuma beldesinde gençlerin projesini yerinde gördü ve çekimler yaptı.

'FARKINDALIK YARATMA PROJESİ'

TRT ekibinin röpörtaj yaptığı ve proje hakkında bilgi aldığı Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Hakan Yüksel, gençlere yönelik gerçekleştirdikleri sosyal ve kültürel aktiviteler kapsamında projeyi gerçekleştirdiklerini söyledi. Birçok projede köy çocuklarının şehir merkezlerine götürüldüğünü, bu projede ise şehir merkezindeki çocukların köye getirildiğini ve bu projenin kendileri ve gençler için çok değerli olduğunu söyledi.

Editör: Pusula Gazetesi