Zonguldak'ın Ereğli İlçesi Belediyesi, 600 kilometrelik yol ağına sahip ilçede trafiği rahatlatacak çalışmalara başladı.

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın talimatıyla ilçe genelinde trafiğin sıkıştığı noktalarda yeniden düzenleme çalışmaları yapılıyor.

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilk etap çalışmalarına Devrek yol ayrımı kavşağı ve Merkez İş Bankası kavşağında başladı. Başkan Yardımcısı Oğuz Cömert, her iki noktada araç ve yaya trafiğini rahatlatacak düzenlemeler yaptıklarını belirterek, "Başkanımız Sayın Halil Posbıyık'ın talimatıyla ilgili müdürlüklerle birlikte yol ağımızda trafiği sıkıştıran bölümleri ölçümleme ve gözlemleme yaparak tespit ettik. İlk olarak Devrek yol ayrımı kavşağında Yeşiltepe'den çarşıya giriş istikametinde yol genişletme ve yaya kaldırımı düzenlemesi yapıyoruz. Bittiğinde buradaki sıkışıklık önemli ölçüde giderilmiş olacak. Ayrıca İş Bankası kavşağında sinyalizasyon sistemini geri çekerek kavşaktaki sıkışmayı önleyeceğiz ve buraya butonlu sinyalizasyon sistemi kuruyoruz. Çalışmalarımız tespit edilen diğer noktalarda da devam edecek" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi