Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, yatırımlar ve Filyos Projesi ile ılgili değerlemdirmelerde bulundu.
Filyos Projesi'nin mili bir proje olduğunu ancak gizli kapılar ardında Tosyalı'ya verildiğini belirterek "Tosyalı'ya kıyak yapıldı, bu kıyağın ardında ne yatıyor" eleştirisinde bulundu.

Demirtaş'ın açıklaması şöyle;
Salgın sürecinin sağlık ayağı kötü yönetildi. Ekonomik kriz var. Zaten Zonguldak'ta bir kriz vardı. bununla ilgili krizler çoğaldı. Zonguldak'ta 40 işletmeye gittik, ziyaret ettik. 5 sanayi ticaret odası başkanını ziyaret ettik Zonguldak ekonomi raporunu oluşturduk, bizden bir çok talepte bulunduk. Ekonomi masasını Zonguldak'a getireceğiz. İş insanlarımız Zonguldak yatırım tesvikinin yükseltilmesi gerekiyor. Şu an ki yatırım teşvikinin az olduğunu ifade ettiler.
Filyos Limanı'nı devletin yönetmesi gerekir. Zonguldak'ın ekonomisini düzelteceğiz. Filyos Projesi'nin durumu konuşuluyor. Sadece Zonguldak ekonomisine değil, Bartın' a değil Türkiye'ye katkı sunacak bir proje. Bu projenin hayata geçmesi için çok geç kalındı. Kömür üretimi ve santralleriyle Zonguldak ağır sanayi kenti oldu. Filyos Projesi Zonguldak'ın çıkış noktası olabilir. Bunu biz destekliyoruz. Ancak kamuoyunda kacirilarak yürütülmesi bizi rahatsız etti. Kapalı kapılar ardında görüşülerek yürütüldü. Filyos Limanı ve endüstriyel bölgesi stratejik bir proje geldi. Ancak açık ve şeffaf bir şekilde yürütülmedi. Filyos'u Saraya bağlı Tosyalı Holding'e verildi. Filyosu yönetecek olan şirket gidip Iskenderun'da iş yaptı Bu Fuat Tosyalı'nın ne özelliği var da bu kişiye verildi? Milli bir projeyi herkesten gizleyerek Tosyalı'ya verildi. Siz kıyak mı yaptınız, bu kıyağın arkasında ne yatıyor? Diğer yatırım yapacak olan şirketlerle haksız rekabet olmayacak mı? Ne kadar ıstihdam olacak diyoruz net cevap yok."