Ak Parti Zonguldak İl Teşkilatı ve Milletvekilleri özellikle hizmetler konusunda gelen tepkileri azaltmak ve referandumdaki oy oranını arttırabilmek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan veya Başbakan Binali Yıldırım'ı Zonguldak'a getirmek istiyor.

Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun ve yöneticilerin en büyük endişesi milletvekillerine yönelik parti içinden, tabandan ve kamuoyundan gelen tepkiler. Tosun her ne kadar; "Bu genel seçim değil" şeklinde konuşsa da yönetim içinde; "Vatandaş'a bunu nasıl anlatacağız. Partililerimiz bile seçim dönemlerinde verilen sözleri hatırlatıyor" sözleri yükseliyor.

İl Başkanı Tosun'un da yakın çevresine Milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Faruk Çaturoğlu ve Özcan Ulupınar'ın hizmet ve yatırımlar konusundaki yaklaşımlarından dolayı; "Bizimkiler Ankara'da iş bitirmiyor. Söz geçiremiyor. Sürekli Ankara'ya gidip geliyoruz. Elimiz boş dönüyoruz. Şimdi referandum için halka gideceğiz. Adam bize sormayacak mı şu işi yapacaktınız olmadı, bu işi yapacaktınız olmadı" diye dert yandığı iddia edildi.

Referandum sürecinde Genel Başkan Yardımcıları ve Bakanlarla yetinmek istemeyen Tosun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan veya Başbakan Binali Yıldırım'ı Zonguldak'a getirerek 'hayır' baskısını kırmak istiyor.

Editör: Pusula Gazetesi