Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yeni doğan torununu başka bir aileye 5 bin TL karşılığında satmaya çalışırken yakalanan Ahmet M.'nin komşuları olayın doğru olduğuna inanmadıklarını söyledi. Bebeğin annesi Bilge M.'nin çocukluk arkadaşı ve komşusu ise "Bilge bebeğini vermek istemiyordu. Çocuğunu göremediğini söyledi ve ağlıyordu" dedi.
Olay Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Devlet Hastanesi doğum servisinde yaşandı. İddiaya göre Bilge M. İmam nikahlı yaşadığı ikinci evliliğinden hamile kaldı. İlk eşinden de 2 çocuğu bulunan Bilge M.'nin babası tanıdıklarının vasıtası ile Kozlu ilçesinde yaşayan ve çocukları olmayan S.S. ve C.M. çifti ile torununu 5 bin TL karşılığında satmak için anlaştı. Ancak Bilge M. Doğuma gireceği sırada hastane çalışanlarına bebeğinin kendisinden alınıp başka bir aileye verileceğini söyleyince hastane çalışanları durumu polise bildirdi. Bilge M. sezaryen ile gerçekleştirilen doğumda bir erkek çocuğu dünyaya getirirken, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Hizmetler Kdz. Ereğli İlçe Müdürlüğü görevlileri bebeği koruma altına aldı. Olayın ihbar edilmesi üzerine hastaneye gelen polis ekipleri öz torununu satmaya çalışan Ahmet M. İle bebeği almak isteyen S.S. ve C.S. çiftini yakalayarak gözaltına aldı. Ahmet M. İle bebeği almak isteyen S.S. ve C.S. çifti alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.
Olayla ilgili olarak Kdz. Ereğli Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma devam ederken, Ahmet M.'nin komşuları duyduklarının doğru olduğuna inanmadıklarını söyledi.
"İki torununa çok iyi bakıyor, böyle bir şey yapmasına imkan yok"
Ahmet M.'nin komşusu Osman Çam, televizyonlarda çıkan haberlerin kendilerini çok üzdüğünü söyledi. Osman Çam konuşmasında "Biz olayı bu gün sabah televizyonlardan dinledik. O adam iki torununa çok iyi bakıyor. Doğru dürüst maaş alamıyor. Maddi durumları zayıf. Maddi durumu benden kat kat iyi ama, harcama sistemi iyi değil. Ahmet Meşe kendi kumandası ile böyle bir şeyi yapmasına imkan yok. Ailesi tarafından ezik kaldığından. Ben 'Lanet olsun böyle dedeye' denilince ben şahsen üzüldüm. Ahmet, belediyede çöpçülükten emekli. Köyde bazen benimle çalışmaya gelir, benimle takılır. Her kes ona acıdığından yevmiye söyler. Öyle ahım şahım çalışması da olamaz. Evine bir katkı olsun diye biz kendisini çalışmaya götürüyoruz. Kendi aklıyla bu işi yapacak birisi değil. Buna hayatım pahasına iddiasına giderim. Bebeğin babası imam nikahlıydı. 'Burada kalacağım' dite geldi oda içkici çıktı. Arada bir şeyler oldu. O'da bırakıp gitti. Oda şimdi çocuğuna sahip çıkmıyor." Dedi.
Ahmet M.'nin diğer komşuları da ailenin fakir olduğunu ancak para karşılığında bu işi yapacaklarına inanmadıklarını anlattı.
"Bilge'nin kaderi kötü"
Yeni doğan bebeği satılmak istenen Bilge M.'nin çocukluk arkadaşı ve komşusu üç çocuk annesi Sultan Çam'da ailenin çocukları çok sevdiklerini ve para karşılığı böyle bir işe kalkışmalarının doğru olduğuna inanmadığını söyledi. Bilge ile telefon ile sürekli görüştüğünü, bebeğini kimseye vermek istemediğini ve hastanede bebeğinin kendisine gösterilmemesi nedeniyle hep ağladığını dile getiren Sultan Çam şunları söyledi; "Onlar zaten burada çocukları için yaşıyorlar. Çocuklar 'Aşağı in' dese iniyor, 'yukarı çık' dese çıkıyorlar. Onlar çocukları çok severler, asla öyle bir şey yapmazlar. Bilge benim çok yakın arkadaşım. Çocuklar ne derse onu yapar onlar. O adamın aylığını bile çocuklara oyuncak almak için harcarlar. Şu an evlerine girip baksanız çocuk parkı gibidir. Evde koli koli oyuncaklar vardır. Olay bu noktaya başkalarının gazıyla geldi. Onlar öyle bir şey yapacak insan değiller. Kocası bırakıp gitti. Yüzü hiç gülmedi o kızın. Soruşturmadan evlendi. 'Taşıyamam sorumluluğunu, bir babamın aylığı ile yapıyorum' dedi. 'Bakamam' dedi. Sosyal hizmetlere vermek istiyordu. Bir de ordan, burdan bir şeyler dediler. 'Evlatlık ver' dediler ama para konusunu ben bilmiyorum. Benimde üç tane çocuğum var, onlar asla öyle bir şey yapmazlar. Bilge çocuğunu vermez, öyle bir şey yapamaz. O kızın sadece kaderi iyi değilmiş. Ailesi Bilge'ye hastaneden çıktığında hiçbir şey yapamazlar. Küçük kızı E. var, onu bile konuştursanız anlatır, hiç öyle bir şey yapamazlar. Onlar buldukları gün yediler, bulamadıkları gün kimseden dilenmediler. Kendi karınlarını doyurdular. Parasıyla çocuk asla satmazlar. Ben asla inanmadım. En azından aylık gibi bir şey olsa Bilge kendi çocuğuna kendisi bakar. Devlet almasın çocuğu elinden. Çünkü çok üzülür. Gerçekten istemiyordu çocuğunu vermeyi. Ben ameliyattan çıktığında da, biraz öncede konuştum. Kendisi iyi ama 'Çocuğumu göstermiyorlar' deyip ağlıyordu. Üç tane çocuğum var benimde, herkesin başına da gelebilir."
Öz torununu satmaya çalışmakla suçlanan Ahmet M. iddiaların doğru olmadığını ve böyle bir şey yapmadığını ifade ederken, konuyla ilgili konuşmak istemediğini ifade etti.
İlk evliliğinden E. (3) isimli bir kızı ve C. (2) isimli oğlu olmak üzere 2 çocuğu ile yaşayan Bilge M.'nin hastanedeki tedavisi devam ederken, dün sabah dünyaya gelen erkek bebeğinin tedavisinin ardından Aile ve Sosyal Bakanlığı tarafından koruma altına alınacağı öğrenildi.

Editör: Pusula Gazetesi