Zonguldak'ta 3 Mart 1992 tarihinde meydana gelen grizu faciasında şehit düşen 263 maden işçisini anma töreninde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz ile protokol arasında konuşma polemiği yaşandı.

Törende yapılan Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil ve Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Kazım Eroğlu'nun konuşmalarının ardından sıra protokol sırasına göre Vali Mustafa Tutulmaz'a geldi. Bu esnada konuşma yapacağını belirten CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, "Sayın Valim siz mi konuşacaksınız. Ben de konuşma yapacağım. Sizden sonra konuşma yapmam protokol gereği doğru olmaz" dedi.

Vali Mustafa Tutulmaz ise, "Sayın Vekilim bizim sizin konuşma yapacağınızdan haberimiz yoktu, buyrun kürsüye geçebilirsiniz." sözleri üzerine GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil araya girdi. Yeşil, Milletvekili Yavuzyılmaz'a konuşma yapıp yapmayacağını sordu. GMİS Genel Başkanı ile de gergin geçen konuşmada Denizyavuzyılmaz, "Konuşma yapacaktım. Ancak benim Sayın Valimizden sonra konuşma yapmam doğru olmaz. Sizin bunu düşünmeniz gerekirdi." dedi.

Gerginlik, Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz'ın konuşma yapacağının anons edilmesi ve konuşmaların yapılmasının ardından son buldu.