Amasra Belediyesi ile Belediye Memurları Sendikası (Tüm Bel-Sen) arasında bir süre önce başlayan toplu sözleşme görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı. Belediye Başkanı Emin Timur ve Tüm Bel-Sen yöneticileri dün belediyede düzenlenen törenle toplu sözleşmeyi imza altına aldı. Belediye Başkanı Emin Timur, imza töreninde yaptığı konuşmada, &8220;Türkiye&8217;de kamu çalışanlarının toplu sözleşmeli grevli sendikal hak istemlerini duymazdan gelen iktidarın mağdur ettiği kamu çalışanların bu mağduriyetini bir nebzede giderdiğimiz için mutluyuz&8221; dedi.


Talepler değerlendirildi


Başkan Timur &8220;İmkanlarımız ölçüsünde çalışanlarımızın taleplerini değerlendirdik. Görüşmelerimiz anlaşma sonuçlandı. Tüm Belediye Memurları Sendikası (Tüm Bel-Sen) ile toplu sözleşme imzaladık&8221; diye konuştu. Başkan Timur, &8220;İlk yıl maaş artı 125 TL net artış ve her yıl Mart ayında ödenmek üzere ilköğretimde okuyan çocuğa 200, orta öğretimde okuyana 300, yüksek öğrenimde okuyanlara ise 750 TL öğrenim yardımı artışı sağladık. Bu artışla memurlarımızın ekonomik sorunlarına biraz olsun katkı sağlayabildiysek ne mutlu bize&8221; şeklinde konuştu.


Hayırlı uğurlu olsun


Belediye Başkanı Emin Timur sözleşmenin hayırlı uğurlu olmasını diledi. Sözleşmeden memnun kalan sendika yöneticileri de Başkan Timur&8217;a yaklaşımından dolayı teşekkür etti. Toplu sözleşme imza törenine Belediye adına Belediye Başkanı Emin Timur, Encümen Üyeleri Ali Rıza Dönmez, Mehmet Martı ve Tüm Bel-Sen adına da Şube Başkanı Ali Çapri katıldı. Amasra Belediyesi 24 Şubat&8217;ta Belediye İş Sendikası ile sözleşme imzalamıştı. İşçilere yönelik sözleşmede zam oranları birinci yıl yüzde 9, ikinci yıl ise yüzde 8 olmuştu.





Editör: Pusula Gazetesi