Zonguldak Çınartepe TOKİ'de 21 Eylül 2018 tarihinde gerçekleştirilen ve sonrasında iptal edilen çekilişin yeniden yapılması yönündeki yazının hak sahiplerine geç ulaştırılması tepkiye neden oldu.

1'inci Etap konutları kura çekiminde hak sahiplerine yaşatılan mağduriyetin giderilmesi ve 2'inci Etap inşaatının akıbeti konusundaki TOKİ'nin yazısı 12 Temmuz Cuma günü hak sahiplerinin eline geçti. 13-14-15 Temmuz'un tatil olması ve başvuru tarihinin 16 Temmuz Salı günü olması hak sahiplerini çileden çıkarttı. Hak sahipleri TOKİ'nin yazıyı neden geç gönderdiğini sorarak "Bu acele ne, TOKİ'nin amacı ne, ne yapmak istiyor?" diye tepki gösterdi.

TOKİ'den gelen yazı şöyleydi;

21 Eylül 2018 tarihinde gerçekleştirilen hak sahibi kura çekilişlerinde 766 adet konut projesinde bodrum ve zemin katlar hariç tutularak toplam 410 adet ara kat konu arasından kur işlemleri noter huzurunda gerçekleştirilmişti. 2'inci Etapta olup 3+1 ZY tipi ara kat konut kurasında sehven dahil olan 23 kişinin (15 adet Rat Bölgesi 8 adet Aydıntepe bölgesi olmak üzere) bulunduğu idaremizce tespit edilmiş ve bu kuralar iptal edilmişti.

Öncelik olarak iptal edilen bu konutlar Rat Mahallesi'nde taşınmazı olup Aydıntepe'de konutu çıkan hak sahipleri ile birlikte 1'inci Etapta konutu bulunarak idaremiz ile anlaşmış olup sehven kuraya dahil olmayan hak sahiplerine yönelik ZY tipi ara kat kura çekilişi yapılacaktır. Bu kura çekilişi yapıldıktan sonra idaremiz stoklarında ara kat konut kalması durumunda 2'inci Etap bölgesinde ikamet edip, ZY tipinden idaremiz ile muvafakat imzalamış bulunan ve 1'inci Hak sahibi kura çekilişinde kendisine konut çıkmayan 75 hak sahibinin 98 konutu için ara kat (Rat ve Aydıntepe dahil) kura çekilişi yapılması planlanmaktadır. Ancak Rat Bölgesinde yeterli ara kat kalmama ihtimaline karşı hak sahipleri isterlerse idaremizin stoklarında bulunan ZY tipi (3+1) konutların zemin kat (giriş kat) için idaremiz ile muvafakat anlaşma sırlamasına göre hak sahibi tarafından zemin kat konut seçimi yapılması (kura çekilmeksizin)uygun görülmüştür.

Hak sahiplerinin en son 16 Temmuz Salı günü mesai bitimine kadar başvuru yapmaları istendi.

Editör: Pusula Gazetesi