Dolandırıcılar bu defa yıllardır birikimi ile ev alan TOKİ sakinlerini 3 bin 500 TL karşılığında tapu vereceğiz diye diyerek kandırdılar. Üzülmez 766 TOKİ sakininden 56'tısını tapu vaadiyle kandırdıkları ortaya çıktı. Dolandırıcıların önce TOKİ yönetimini ikna etmeye çalıştığı ancak 56 kişinin dolandırılmasının ardından şüphelenen yönetim TOKİ sakinlerini mesaj yoluyla uyardı.
DOLANDIRILDIĞIMI ON DAKİKA SONRA ANLADIM

Tapu vaadiyle 3 bin 500 TL'sini dolandırıcılara kaptıran Selçuk Bayrak'ta, 'paranın peşinde olmadığını kişisel bilgilerini dolandırıcılara veren kişinin peşinde olduğuna dikkat çekerek;
"Dolandırıcılara güvendik ve istedikleri parayı hesaplarına yatırdık. Ben paranın peşinde değilim. Benim kişisel bilgilerimi dolandırıcılara veren kişi lazım. Bu hata normalde benim yaptığım bir hata değildir. Söz konusu tapu olunca tapumızı almak için bir anlık gafletimize geldi. Site yönetiminden bir kişi '55 kişi sesini çıkarmıyor sen neden sesini çıkartıyorsun' diye ifade kullanınca benimde canım sıkıldı. Benim devletten tek istediğim bu bilgileri sızdıran kişiye gereken neyse yapılsın. Parayı yatırdıktan sonra dolandırıldığımı anladım ama polisi ve bankayı aramama rağmen işlemler hızlandırılmadı ve para dolandırıcıların hesabına geçti" dedi.
DOLANDIRICI İLK BENİ ARADI

Parası olmadığı için dolandırıcılara istediği parayı yatırmayan emekli TOKİ sakinlerinden Kemal Önal'da, "Dolandırıcıdan ilk telefon bana geldi. Bu kişilerin bu işi daha önceden yaptıkları profesyonel oldukları bellidir. Bana TC kimliğimin ilk ve son üç rakamını sordular ben de doğruladım. Bana TOKİ'den ev aldınız bu evin tapusunu vereceğiz dediler. Bana 3 bin 500 TL civarında FTP üzerinden para yatırmamı söylediler. Daha önceden neden söylemediniz diye kendime kızdım. Bana devlet memur olduklarını söylediler. Ben de para olmadığı için yatıramadım. Bizim kişisel bilgilerimizi bu dolandırıcılara kim verdi? Bu bilgiler bankadan bankadan TOKİ'den veya mütahitden alınmış olabilir. eğer parayı bulsaydın ben de gönderecektim. Bilgilerimizin kimler tarafından verildiginin bir an önce bulunmasını ve mağduriyetimizin giderilmesinı istiyoruz. Aldığımız bilgilere göre toplamda 56 konut sahibi dolandırılmış durumdadır. Bir an önce mağduriyetimizin giderilmesinı istiyoruz" diye konuştu.