Çaycuma Belediyesince TOKİ tarafından yapımı tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilen 380 konutluk siteye, paket atık su arıtma tesisi yapıyor. Betonarme altyapı çalışmaları devam eden tesisin önümüzdeki günlerde montajına başlanacak. 380 konutta yaşayacak takribi 1,500 kişiye hizmet edecek tesis, günde 300 metreküp arıtma kapasitesine sahip olacak. Kurulan tesisle bir yandan mevcut atık su arıtma tesisine ilave yük gelmesi önlenirken, diğer yandan yeni bir terfi istasyonu yapılıp ek kolektör hattı kurulmasının da önüne geçilecek.

TÜM ALTYAPIYI KUSURSUZ ŞEKİLDE TAMAMLAMAYA ÇALIŞIYORUZ

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, "TOKİ Karamusa'daki konutların yapımını tamamlayarak hak sahiplerine teslim etti. Vatandaşlarımız yavaş yavaş evlerine taşınmaya başlıyor. Biz de 380 konutta yaklaşık 1,500 yurttaşımızın yaşayacağı sitenin tüm altyapısın kusursuz şekilde tamamlamak için çalışıyoruz. Yaya, araç ve bisiklet yolları tamamlanan, otopark alanları planlı şekilde yapılan sitenin şimdi de atık sularını arıtmak için bir paket tesis kuruyoruz" dedi.

PAKET ARITMA TESİSİ BELEDİYEMİZİ ÖNEMLİ BİR MALİYETTEN KURTARDI

Günde 300 metreküp arıtma kapasitesine sahip tesisin betonarme altyapısının tamamlanmak üzere olduğunu söyleyen Kantarcı, "Önümüzdeki günlerde de montajı tamamlanarak hizmete sunulacak tesis bizi ciddi bir maliyetten kurtaracak. Çünkü TOKİ sitesinin olduğu yerin kotu biraz düşük. Buradaki atık suyu kendi cazibesi ile ana kolektör hattına akıtmamız mümkün değil. Bir terfi istasyonu inşa edip aradaki bağlantıları sağlayacak yeni bir boru hattı döşememiz lazım. Bu da önemli bir maliyet oluşturduğu gibi, epey bir yerin kazılmasını da gerektiriyor. Biz de böyle bir çözüm üreterek, hem belediyemizi önemli bir maliyetten kurtardık, hem de kimsenin konforunu bozmadan önemli bir sorunu çözmüş olduk" dedi.

HERKESİN İNSANA YAKIŞIR KOŞULLARDA YAŞAMASI İÇİN BÜYÜK ÇABA HARCIYORUZ

Çaycuma'daki özellikle yeni oluşturulan yaşam alanlarının fiziki ve teknik altyapısının tamamlanmış olmasına büyük önem verdiklerini söyleyen Kantarcı, "Fiziki koşulları çok daha düzgün, tüm teknik altyapısı tamamlanmış, daha kolay ve çok daha iyi koşullarda yaşanacak bir Çaycuma için büyük çaba harcıyoruz. İskan koşullarını yerine getirmeyen hiçbir yapıya yapı kullanım belgesi vermeyerek, herkesin insana yakışır koşullarda yaşaması için çana harcıyoruz. Yurttaşlarımıza yaşam kalitesi yüksek bir kenti sunmayı ertelenemez bir görev olarak önümüze koyuyoruz. TOKİ sitesinde de yasaların bize verdiği yetkiler çerçevesinde aynı hassasiyeti gösterdik, her şeyin elden geldiğince noksansız olmasını sağladık. Çabalarımızın karşılığını alacağımızı ümit ediyorum. Hak sahibi vatandaşlarımıza şimdiden hayırlı olsun diyor, evlerinde güle güle oturmalarını diliyorum" diyerek sözlerini tamamladı.