Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili ve Kit Komisyonu Üyesi Deniz Yavuzyılmaz; 21 Eylül 2018 tarihinde gerçekleştirilen, Zonguldak İli Üzülmez Vadisi Kentsel Dönüşüm TOKİ Projesi 1. Etap konutları kura çekiminde hak sahiplerine yaşatılan mağduriyetler ve 2. Etap inşaatının akıbeti konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bilgi edinme dilekçesi verdi.

Yavuzyılmaz geçtiğimiz günlerde, CHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Fikret Zaman ile birlikte Çınartepe Mahallesi'ne giderek Muhtar Okan Girgin ve mahalleli ile bir araya gelerek konuyu detaylı olarak görüşmüş ve çözüm önerilerini mahalleli ile paylaşmıştı.

Bu görüşmelerin sonucunda aynı zamanda Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Üyesi olması nedeniyle TOKİ'yi doğrudan denetleme yetkisi olan Yavuzyılmaz, konu ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bilgi edinme dilekçesi sunarak 21 Eylül 2018 yılında gerçekleştirilen TOKİ Kura çekiminde, ilgili kuranın tarih ve saatinin tebligatla hak sahiplerine bildirilip bilgilendirilmediğini sorarken, iptal edilen kuranın hangi kurum ve departmanlarca düzenlendiği sorusuna da cevap aradı. Yavuzyılmaz bunlara ek olarak "2. Etap hak sahiplerinden, katıldığı 1. Etap kurasından önce konut kazanan, ardından kuranın iptali sonucu mağdur olan vatandaşlarımız için ne yapılması planlanmaktadır?" sorusunun cevabını istedi.

Yavuzyılmaz ayrıca apartmanların ve blokların daire planlarının, kuraya girenlerin ve öncelikli hak sahibi olup da daire sahibi olamayanların, TTK'nın kendine daire ayırıp ayırmadığının ve ayırdıysa bunların blok ve apartman numaralarının tarafına iletilmesini isterken; 2. Etap inşaatının bütçe ve planlanmasının yapılıp yapılmadığını sordu.

Yavuzyılmaz'ın dilekçesi şöyle:

Editör: Pusula Gazetesi