Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 73. Genel Kurulunu 23-24 Mayıs 2017 tarihlerinde gerçekleştirdi.

23 Mayıs'ta TOBB İkiz Kuleler'de başlayan programa Çaycuma TSO adına Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Sarsık, Meclis Başkanı Erdoğan Güney, TOBB Delegesi ve Meclis Üyesi Ahmet Sadi Baruönü, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ergün Çelik, Yönetim Kurulu Üyeleri Halil Akcan, Murat Çarşanbalı ve Coşkun Sarıel, Meclis Üyeleri Deniz Atmaca, Sedat Kara, Serhat Dereli ve Genç Girişimciler Başkanı Kemalettin Kocaarslan katıldı.

Genel kurul öncesinde TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun başkanlığında bir araya gelen TOBB Genel Kurul Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu, Konseyler, oda, borsa başkanları ve Çaycuma TSO yöneticilerinin de aralarında olduğu delegeler Anıtkabir'i ziyaret ederek Ata'nın huzurunda saygı duruşunda bulundular.

Aynı gün Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası olarak TOBB 73. Genel Kurulu Öncesinde Açılan yöresel ürünler standında Çaycuma manda yoğurdunun tanıtımı yapıldı.

Program TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde yapılan; Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, TBMM Eski Başkanı Cemil Çiçek, milletvekilleri ve Çaycuma TSO yöneticilerinin da aralarında olduğu TOBB delegelerinin katılımı ile yapılan "10 ve 20 yılını dolduran TOBB delegelerine hizmet şeref belgesi takdimi" töreni ile devam etti.

24 Mayıs'ta n TOBB Başkanı M. Rİfat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde TOBB ETÜ Spor Salonu'nda gerçekleştirilen TOBB'un 73. Genel Kuruluna Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki Bakanlar, TOBB delegeleri, camianın temsilcileri ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Çaycuma TSO Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Sarsık genel kurul sonrasında yaptığı açıklamada; "TOBB camiası olarak birlik ve beraberliğimizin verdiği güçle bir araya geldiğimiz bu genel kurulda da dayanışmanın ve kaynaşmanın en güzel örneklerini yaşadık. Devlet büyüklerimizle görüşebilmenin yanı sıra Çaycuma'mızın da tanıtımını yapma fırsatı bulduk. Hayırlı olmasını dilerim."

Editör: Pusula Gazetesi