Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Tıp Fakültesi 2016 -2017 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, önceki gün Sezai Karakoç Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Törene; Vali Yardımcısı ve Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Rektör Vekili Prof. Dr. Varım Numanoğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Borazan, BEÜ Senatosu üyeleri, akademik ve idari personel ile mezun öğrencilerin aileleri katıldı.

Tören, Tıp Fakültesi öğrencilerinin izleyicilerin büyük alkışları arasında dönem koordinatörü Prof. Dr. Selim Aydemir eşliğinde salona girişi ve yerlerini almalarıyla başladı. Törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Devlet Konservatuvarı dinletisinin ardından Fakülte birincisi Dr. Elif Nurdan Güneş, mezun öğrenciler adına bir konuşma yaptı.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Borazan, yaptığı konuşmada, "Fakültenin gelişmesinde, yeni araştırma ve hizmet alanlarının açılmasında, akademik kadromuzun güçlenmesinde bizlere güç ve sınırsız destek veren Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Mahmut Özer'e huzurunuzda teşekkür ederim. Ülkemizin yeni doktorlar kazanmasında çok önemli rol oynadınız. Şüpheniz olmasın ki bu genç doktorlar ülkemizin her köşesine götürecekleri sağlık hizmeti ile hepimizin gurur kaynağı olmaya devam edeceklerdir. Şu anda yaşamakta olduğunuz gururun, çekmiş olduğunuz her türlü sıkıntı ve yorgunluğunuzu hafifleteceğine inanıyorum. Sizlere genç doktorlarımız ile birlikte gurur duyacağınız güzel bir gelecek diliyorum. Sevgili öğrenciler, biraz sonra hekimlik yeminini edeceksiniz. Bu yemin size çok önemli bir sorumluluk yüklemektedir. Ben sizin bu sorumluluğun bilincinde olduğunuzdan eminim. Topluma sağlık alanında sunacağınız katkı faaliyetleri içerisinde kazanmış olduğunuz becerilerinizi devamlı geliştiriniz. Hiç şüphem yok ki bilgiye ulaşmanın 'an' olduğu günümüzde sizlere düşen hekimlik uygulamalarınız ve profesyonellik özellikleriniz sizi toplumun önüne geçirecek, sizleri yetiştiren hocalarınızdan daha başarılı olacaksınız. Sizlerin başarısı bizler için onurdur, gururdur. Altı yıl boyunca beraber olduğunuz meslektaşlarınız, hocalarınız ve fakültenizle bağlarınızı koparmayınız. Aradaki ortak paydanız 'Bülent Ecevit Üniversitesi' kimliği olmalıdır" dedi.

Rektör Vekili Prof. Dr. K. Varım Numanoğlu ise, öğrencilere yönelik sağlık, başarı ve mutluluk dolu bir meslek yaşamı dileklerini sunduğu konuşmasını yaptı. Numanoğlu, konuşmasında şunlara değindi:

"Dünya Tıp Eğitimi Federasyonu, bütün ülkelerde hekimlerin ve sağlık çalışanlarının, güçlü mobilize bilgi ile donatılmış bir çekirdek eğitim programı ile eğitilmelerini, eleştirel düşünce anlayışına sahip olmalarını ve de en önemlisi etik değerler ve kavramları iyi öğrenmelerini önermektedir. Yüksek teknolojinin hızla ve en sık kullanıldığı alan olan tıp bilimi, toplum için pahalı bir biyomedikal endüstri haline gelmiştir. Yenidünya düzeni, sosyolojik ve demografik yapıların değişmesi, sağlık sistemlerinin ve tıp eğitiminin bütün dünyada yeniden değerlendirmeye alınmasını gündeme taşımıştır. Alana ilişkin değişim süreçleri, önümüze iyi sayfalar açmayı hedefliyor olsa da, değerler ve hedeflerin iyi ortaya konamaması, zaman zaman motivasyon eksikliği, mali konular, coğrafi ve sosyal koşullar; hedeflerimize varmada bizi geciktirebilmektedir. Hangi yöntem uygulanırsa uygulansın ve ne tür zorluklar olursa olsun üniversite olarak hedefimiz, toplumun sağlığını koruyan, hastalandığında onlara iyi bakan, memleketini iyi tanıyan yetenekli hekimler yetiştirmektir. Bu zorlu süreçte büyük özveri ile katkı veren tüm öğretim üyesi arkadaşlarına ayrıca teşekkür ediyorum.

Değerli mezunlarımız çalışma hayatınızda, birazdan edeceğiniz yemini asla unutmamalısınız: Aldığınız diplomanın size kazandırdığı hak ve yetkileri kötüye kullanmayınız, hayatınızı insanlık hizmetlerine adayınız. İnsan hayatına mutlak surette saygı gösteriniz ve bilgilerinizi insanlık aleyhine kullanmayınız. Mesleğiniz dolayısıyla öğrendiğiniz sırları saklayınız. Hocalarınıza ve meslektaşlarınıza saygı gösteriniz. Din, milliyet, cinsiyet, ırk ve siyasal görüş farkları ile maddi kaygıların görevinizle vicdanınız arasına girmesine izin vermeyiniz. Mesleğinizi dürüstlükle ve onurla yapınız. Hayat şimdi başlıyor. Einstein'ının dediği gibi 'Eğitim, okulu bitirdiğin zaman unuttuklarından arta kalandır.' Her gün yeni bir şeyler öğrenerek, bilmediğini bilerek, mesleğini bir meslekten ziyade bir yaşam şekli olduğunu göreceksiniz. Ben size ileride mesleğinizi icra ederken kendinize güvenmenizi, hastalarınızı can kulağıyla dinlemenizi ve eğitiminizde çok önemli olan kendinizi geliştirme yetinizi unutmamanızı tavsiye ediyorum. Sözlerimi bitirmeden önce mezuniyetinizi kutluyor, en içten duygularla bundan sonraki yaşamınızda sağlık ve başarı dileklerimi sunuyorum."

Daha sonra Fakülteyi derece ile bitiren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Fakülte birincisi Dr. Elif Nurdan Güneş, ödülünü Vali Yardımcısı Ahmet Karakaya'dan aldıktan sonra ailesiyle birlikte mezuniyet kütüğüne isim plakasını çaktı. Tüm öğrencilere diplomalarının takdim edilmesinin ardından mezun öğrenciler Prof. Dr. Şehmus Ertop eşliğinde mezuniyet yemini ettiler ve müzik eşliğinde keplerini fırlatarak mezuniyetlerini coşkuyla kutladılar.

Editör: Pusula Gazetesi