Türk Hava Kurumu(THK) Bartın Şubesi'nin 41. Olağan Genel Kurulu Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı salonunda yapıldı.
Divan Başkanlığını Mehmet Yıldırmak'ın yaptığı kongrede tek liste halinde gidilen seçim sonucunda Sabri Aktaş Türk Hava Kurumu Bartın Şubesi başkanlığına 4. kez yeniden seçildi. Kongreye CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Türk Hava Kurumu Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Demirel, Bartın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Şahin, Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ekrem Altınok, CHP Bartın Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı, CHP Bartın Kadın Kolları Başkanı Fatma Özcan, Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Necdet Aydemir, Türk Hava Kurumu Bartın Şubesi üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Kongre sonrası konuşan Sabri Aktaş, "Kongremiz katılan misafirlerimize ve üyelerimize teşekkürlerimizi sunuyorum. Bizleri onurlandırdılar. Kongremizin de Bartınımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. Türk Hava Kurumuzun ilimizdeki önümüzdeki günlerdeki en önemli faaliyetlerinden birisi turizm alanında Bartın'a farklı bir ivme kazandırmak olacak. Turizm alanında ilimize katkıda bulunmak istiyoruz" dedi.
Türk Hava Kurumu'nun Atatürk'ten aldığı güç ve inançla çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden Aktaş, "Bütün faaliyetlerinde hiç ücret talebinde bulunmuyoruz. Gençlerimizin 10 yaşından itibaren model uçakla başlayan havacılık sevdaları diğer hava araçlarını kullanacak seviyeye gelinceye kadar devam ediyor. Bunlar mutlaka sertifikalı bir sistem içerisinde yapılıyor. Çünkü kurumumuzun en büyük özelliklerinden bir tanesi havacılık eğitim faaliyetlerinde can güvenliğini birinci derecede tutması. Dolayısıyla bu çalışmalarda titizlikle sürdürülüyor. Amacımız Bartın'a iyi şeyler kazandırmaktır. Bunun için mücadele ediyoruz. Yönetim Kurulumuzda da 2 arkadaşımız sağlık nedenleri ile ayrıldılar. Onların yerine 2 tane yeni arkadaşımızı yönetimimize aldık. Önümüzdeki süreçte de Bartın'a havacılık alanında iyi ve güzel işler kazandırmayı amaçlıyoruz. İnşallah bunda da başarılı oluruz" diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi