Zonguldaklı gazeteci Cem Küçük ve Aslı Hünel'in TGRT kanalında bu sabah yayınlanan "Günaydın Türkiye" programında Zonguldak'ta el sanatları ustası Cevdet Aydemir'in yaptığı evler ve manda yoğurdu tanıtıldı. Ayrıca Cem Küçük ve Aslı Hünel'e gönderilen Gökçebeyspor ve Çaycumaspor formaları da tanıtıldı. Program sunucuları, destek sağlayan ZONSİAD Başkanı Nejdet Tıskaoğlu'na teşekkür etti.

Bu sabah TGRT'de gazeteci Cem Küçük ve Aslı Hünel'in sunduğu "Günaydın Türkiye" programında Zonguldak rüzgarı esti. Zonguldak'ın Gökçebey İlçesinde yaşayan emekli 69 yaşındaki el sanatları ustası Cevdet Aydemir'in yaptığı ahşap evler tanıtıldı. Gece lambalı ahşap evler sunucuların ilgisini çekti. İki katlı muhteşem ahşapları gören sunucuları, hayranlıklarını gizleyemedi. Cem Küçük, evleri tanıtırken yaptığı konuşmasında, "69 yaşında el sanatları ve ağaç ustası Cevdet Aydemir, bu evleri o yaptı. Bize de Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk gönderdi bunları. Tabi aracı da ZONSİAD'ın Başkanı Nejdet Tıskaoğlu oldu. Ona da bu evler için teşekkür ediyoruz. Müthiş bir işçilik. Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk'e ve bu evleri yapan Cevdet Aydemir'e çok teşekkür ediyorum" dedi.

Aslı Hünel ise konuşmasında, "Artık evlerimiz yok demeyelim evlerimiz var. Şimdi yapılmıyor böyle evler. Çok otantik, etnik şeyler baksana. Ne kadar güzel evler. El sanatlarının böyle olması çok güzel. Gece lambası olarak kullanılıyormuş" diye konuştu.
Ayrıca, Cem Küçük ve Aslı Hünel'e Gökçebeyspor ve Çaycumaspor formaları da hediye edildi. Cem Küçük'ün isminin yazılı olduğu 16 sırt numaralı Gökçebeyspor forması ve 67 sırt numaları Çaycumasspor forması, Aslı Hünel'e isminin yazılı olduğu 4 sırt numaralı Gökçebeyspor forması ve 67 sırt numaralı Çaycumaspor forması hediye edildi.

GÖKÇEBEY VE ÇAYCUMASPOR FORMALARI HEDİYE EDİLDİ

Cem Küçük, kendilerine aracı olan ZONSİDA Başkanı Nejdet Tıskaoğlu'nu öve öve bitiremedi. Küçük, "ZONSİAD Başkanımızın Güney Afrika'da, İstanbul'da, Çaycuma'da fabrikası var. Önemli bir sanayicimiz bizim. Çaycumaspor Başkanı Teoman Temelkuran 67 sırt numaralı Çaycumaspor formaları gönderdi. Teoman Temelkuran Çaycumaspor'un yeni başkanı ve çok çalışkan. Vatansever de biri. Hayırlı olsun yeni görevi" diye konuştu.

Aslı Hünel, ise formaları görünce, "Bir sürü formalar biriktiriyorum hobim oldu. Futbolla hiç alakam yok ama çok naziksiniz" dedi.

MANDA YOĞURDUNU MARKA YAPIN

Cem Küçük ve Aslı Hünel, kendilerine gönderilen Çaycuma'nın meşhur manda yoğurdunu ve dut pekmezine hayran kaldı.
Cem Küçük, konuşmasında, "Çaycuma Belediye Başkanı, Çaycumaspor Başkanına, ZONSİAD Başkanına sesleniyorum; Şu manda yoğurdunu marka yapın artık Allah her şeyi vermiş her türlü sütü vermiş yoğurdu vermiş yapın artık" diye konuştu.
Gökçebey Belediyesi'nden yapılan açıklamada ise, "İlçemiz hemşehrilerimizden Ev Atölyesi'nde ev sanatı yapan Sn.Cevdet AYDEMİR' in Ahşap Evleri, Belediye Başkanımız Sn. Vedat ÖZTÜRK ve ZONSİAD Başkanı Necdet TISKAOĞLU' nun destekleriyle TGRT kanalında yayınlanan Günaydın Türkiye programında tanıtıldı. İlimiz ve ilçemiz tanıtımına katkı sağlayan el sanatları ustası Sn. Cevdet AYDEMİR' e destek ve aracı olan ZONSİAD Başkanı Sn.Necdet TISKAOĞLU' na teşekkür eder, başarılar dileriz" denildi.