Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Zonguldak İl Temsilcisi Atilla Öksüz, Pusula Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ali Rıza Tığ'a yapılan saldırıyı kınadı.

TGC İl Temsilcisi Öksüz'ün kınama mesajı şöyle:

"Son dönemde Zonguldak'ta gazetecilere yönelik yapılan saldırılara bir yenisi daha eklendi.

Pusula Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ali Rıza Tığ'a yapılan saldırıyı, kimden ve hangi nedenle gelirse gelsin hem insani açıdan, hem de mesleki açıdan şiddetle kınıyoruz.

Geçmişte de pek çok arkadaşımız benzer şekillerde saldırılara maruz kaldı. Ne yazık, görüyoruz ki bunlar yine devam edecek. Bugüne kadar yaşanan benzer saldırılar sonrasında, saldırıları yapan veya yaptıranların eline hiçbir şeyin geçmediğini de gördük.

Farklı konularda gazeteciler ile kişiler karşı karşıya gelirken, getirilirken ilgililerin, siyasilerin susması da düşündürücüdür.

Gazetecilerin kamuoyu gündemine getirdiği iddialarla ilgili, ilgili kurumlar şeffaf ve doğru bilgilendirme adına açıklama yapmak zorundadır.

Kurumların susması neticesinde, siyasi baskı veya benzeri baskıların etkisinde kaldıkları izlenimi doğar, bu da vatandaşın devlete ve kurumlara olan güveninin sarsılmasına neden olur.

Gazetecilerin sınırsız özgürlüğü söz konusu olmadığı gibi yapılan haber ve yorumlar karşısında varsa bir itiraz, izlenecek yol, cevap ve düzeltme hakkı ile hukuk yoludur.

Siyasi, mesleki veya kurumsal sorumluluğu bulunanların böylesi olaylarda daha sorumlu davranması yaşanabilecek benzer olayların önlenmesinde etkili olacaktır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur..."

Editör: Pusula Gazetesi