Toplam 8 adet 2 vagonlu tren setleri ile günde 16 sefer yapılarak yolcu taşımacılığı gerçekleştirilen Zonguldak-Karabük-Zonguldak ve Zonguldak-Gökçebey-Zonguldak arasında özellikle yaz aylarında aşırı kalabalık olması nedeniyle vatandaşlardan gelen yoğun şikayetler üzerine harekete geçen AK Parti Zonguldak milletvekilleri önce Ulaştırma ve Altyapı Bakanına, ardından da TCDD Taşımacılık A.Ş Genel Müdürüne ileterek, 4 vagonlu tren seti talebinde bulunup, tren yolculuğundaki aşırı kalabalığın önüne geçilmesini, Zonguldak halkının mağduriyetinin giderilmesini istemişlerdi.
TCDD Taşımacılık A.Ş Genel Müdürlüğü İl Başkanı ve Milletvekillerinin bu taleplerini değerlendirerek, 1 adet 15400'lük 4 vagonlu, 256 yolcu kapasiteli tren setinin Adapazarı'ndan Zonguldak'a gönderilerek, seferlere başlatılması kararını aldı.
Hizmete girecek trenin Zonguldak- Gökçebey arasındaki test sürüşüne AK Parti Çaycuma İlçe yönetimi de katıldı. İlçe Başkanı Veysel Karani Doğancı, yönetim kurulu üyeleri Ahmet Ali Başören, Çetin Hotlu ve Hamit İncircioğlu Çaycuma garından bindikleri tren ile Gökçebey İlçesine kadar seyahat etti. Vagonları tek tek gezen partililer, yetkililerden bilgi aldı. Giriş kamerasından, otomatik kapılar ve engelli tuvaletine kadar her ayrıntının düşünüldüğü vagonlar beğeni topladı.
İlçe Başkanı Veysel Karani Doğancı tren seferlerinin hayırlı olması dileğinde bulunarak; " Mevcut trenler özellikle deniz mevsimi olan yaz aylarında talebi karşılayamıyordu. Vatandaşlarımızdan bu konuda çok fazla şikayet geliyordu. Konu ile ilgili İl Başkanı Zeki Tosun ve bölge milletvekillerinin çabası ile 4 vagonlu tren setinin hizmete girmesi kararı alındı. Bizde test sürüsüne katılmak istedik. Gördüğümüz kadarı ile tren oldukça konforlu ve güvenli. Vatandaşlarımızın kazasız belasız kullanmasını diliyor, emeği geçen AK Parti Zonguldak Milletvekillerimiz Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu, Hamdi Uçar, İl Başkanımız Zeki Tosun ve TCDD yetkililerine teşekkür ediyorum "diye konuştu.
8 Ağustos Çarşamba günü hizmete girecek olan tren seti Gökçebey- Zonguldak hattında gün boyu test sürüşüne devam etti.

Editör: Pusula Gazetesi