AK Parti Milletvekili Hamdi Uçar, Kozlu Belediye Başkan Aday Adayı Ali Bektaş'a destek verdiği yönündeki iddiaları yanıtladı.

Belediye başkan adayı belirlemesinde milletvekillerinden çok genel merkezin rolünün büyük olduğunu belirten Uçar, bütün adaylara eşit mesafede olduklarını söyledi. Bunun teşkilat ahlakına ve adabına uymayacağını belirten Uçar "Milletvekili illa bunu aday yapayım' asla demez" diye konuştu.

Uçar, konuyla ilgili şunları söyledi; "Konumumuz gereği belediye başkanlarının hepsine eşit mesafedeyiz. Biz milletvekiliyiz. Ama bu belediye başkanlarının tespiti ile ilgili eskiden olduğu gibi milletvekilleri bir araya gelip, nihai kararı verecek olan milletvekilleri değil. Genel merkez, AR-GE Başkanları ve seçim işleri başkanlığı bir çalışma, bir anket yapıyor. Kararını açıklıyor. Burada birisi, herhangi bir milletvekili 'İlla bunu aday yapayım' asla demez. Bu teşkilat ahlakına ve adabına uymaz. Bizi birilerine yakıştırabilirler. O kulvarda olduğumuzu söyleyebilirler. Biz herkesle aynı kulvardayız. Ak Parti'ye hiçbir zaman destek vermemiş. Ak Parti'nin yaptığı projeyi takdir etmemiş insanlar. O yüzden bizi birisine yakıştırma yaparlar."

"ÖZCAN ULUPINAR ANKETLERDE ÖNDE ÇIKIYOR"

Uçar, Zonguldak Belediye Başkan Adayı'nın kim olacağı ve ne zaman açıklanacağı yönündeki soruyu yanıtladı. Herhangi bir gelişme olmadığını belirten Uçar "Anketlerde önde çıkan isim Özcan Ulupınar. Genel Merkez'den resmi olarak bize 'Adayınız budur' diye resmi bir açıklama yapılmadı. Salı günü grup toplantısı yok zaten. Çarşamba ve Perşembe günü il, ilçe başkanları toplantısı var. Belki orada bir açıklama yapabilirler" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi