Tesettür giyim sektörü kadınların ilgisini çekiyor. Her geçen gün yeni ürünlerin çıkması bu ilgiden kaynaklıdır. Farklı model elbiseler, abiyeler ve tunikler bulmak mümkündür. Bu tunikler ile eşsiz bir kombin yapılıyor. Ayrıca takılacak olan eşarpların da birçok farklı çeşidinin ve renginin olması kombin yapmayı kolaylaştırıyor. Tesettür giyim ürünleri alınmadan önce bir takım noktalara dikkat etmek önemlidir. Ürünlerin kalitesi bunlardan ilkidir. Doğru ürünler alınmak isteniyor ise öncelikle kaliteden şaşmamak gerekiyor. İkinci önemli nokta ise mevsimdir. Mevsimine uygun ürünleri seçmek gerekiyor. Bu sayede kış aylarında üşüme, yaz aylarında ise çok fazla sıcağa maruz kalma durumları olmayacaktır. Başka bir önemli nokta ise yapılacak kombindir. Eğer doğru kombinler yapılırsa şıklık zirveye taşınabilir. Sıradan bir eşarp çok şık bir elbiseyi sıradanlaştırabilir. Ya da çok şık bir eşarp, tunik kombini için yapılacak kolye son dokunuşu ile şıklık zirveye taşınabilir.

Eşarp Kombini Önemli!

Farklı renk eşarplar ile eşsiz kombinler yapılabilir. Eşarp seçimi yapılırken kişinin ten rengi önemlidir. Ten rengine uygun olan renklerin seçilmesi hem eşarbın duruş tokluğunu artıracak hem de şık görünmesini sağlayacaktır. Esmer tenli olanlar için yapılabilecek öneri tozpembe olacaktır. Buna ek olarak bebek mavisi, şeftali tonları ve yeşil tonları esmer tenlilerin tercih edebileceği eşarp renkleri arasında yer alıyor. Bu renkler ile tuniğin renginin daha da belirgin olması mümkündür. Aynı zamanda yapılacak kombinin yakışması için de bu renklerdeki eşarpların seçimi büyük önem taşıyor. Esmer tenlilerin uzak durması gereken renk ise sarı ve tonlarıdır. Tunç, dore gibi renkler donuk gözükmeye sebep olabilir. Bu yüzden tunç, dore ve sarı tonlarından uzak durulması gerekiyor.

Buğday ve sarışın ten rengine sahip olan kişilerin ise kullanması gereken temel renk mavi ve liladır. Bu iki renk bahsi geçen ten rengine sahip kişilerde çok şık duruyor. Canlı bir hava katıyor. Aynı zamanda pembe ve mavinin açık tonlarında bu ten rengine sahip olan kişiler için doğru seçim olacaktır. Koyu kırmızı ve mavinin parlak olan modelleri ise buğday ve sarışın ten rengine sahip olan kişilerin uzak durması gereken renklerdir. Bu renkler kombin yapılırken kullanılmamalıdır. Eğer mutlaka kullanılması gerekiyor ise ince birer çizgi şeklinde veya noktalı şekilde bu renkleri barındıran eşarplar kombinde kullanılabilir. Tunik abiye giyim ürünleri içerisinde önemli bir yere sahiptir. Bahsi geçen ten rengine sahip kişiler önerilen renklerden birisi ile eşarp birisi ile de tunik kombini yaparak şıklık elde edebilir.

Hangi Tarz Elbise Seçimi Yapılmalı?

Farklı birçok tesettür elbise modeli bulmak mümkündür. Bu modeller içerisinde doğru seçim yapmak kimi zaman zor olabilir. Farklı renk elbiseler doğru eşarp ve ayakkabılar ile kombin yapılırsa şık görünüm elde edilebilir. Aynı zamanda ten rengine uyumlu renklerin seçilmesi, bedene göre uygun modelin seçilmesi de önemlidir. Bu noktalara dikkat edilirse eşsiz bir elbise satın alınabilir. Elbise alırken öncelikle tarzın belirlenmesi gerekiyor. Gündelik mi yoksa özel bir gün için mi alınacak buna karar verildikten sonra elbiseler incelenebilir.

Gündelik olan modeller ile daha rahat etmek mümkündür. Biraz daha bol ve sıkmayacak tarz elbiseler gündelik kullanım için tercih edilebilir. Aynı zamanda ek detayları olmayan, kurdele vb. ek bir aksesuarları olmayan bu elbiseler ile rahat hareket etmek mümkün olacaktır. Daha özel günler için ise daha şık ve detayı fazla elbiselerin tercih edilmesi gerekiyor. Özel günlerde tercih edilecek incili veya taş detaylı bir elbise daha özel olacaktır. Fakat bu elbisenin normal bir günde giyilmesi de pek mümkün değildir. Bu yüzden seçim yapılırken öncelikle kullanım alanının belirlenmesi gerekiyor. Diğer önemli nokta ise mevsimdir. Mevsimine göre kumaş yapısına karar vermek önem taşıyor. Yaz aylarında hava alan ve gözenekleri ürünleri tercih etmek bunaltıcı yaz sıcağından kurtulmaya imkan verir. Kış aylarında ise daha çok pamuklu yapıya sahip ürünler ile sıcak kalınabilir. Mevsimine göre de doğru seçimi yapılması gerekiyor. Son olarak elbisenin rengi de önemli bir konudur. Elbise ile ayakkabı ve eşarp kombin yapılmalıdır. Bu renk ile uyumlu renklerin seçilmesi gerekir. Mor bir elbise ile mor detayları olan sarı eşarp kombin yapılabilir. Açık bir renk ayakkabı ile desteklenecek olan kombin çok şık görünmeye imkan verecektir. Bu noktalara dikkat edilirse harika bir seçim yapılabilir.

Feracenin Tesettür Giyimdeki Önemi

Ferace tesettür giyimde önem taşıyan bir üründür. Sağladığı kolaylıklar ve sunulan birçok modelinin olması sebebiyle feraceler tesettürlü kadınların sıklıkla tercih ettiği bir ürün oluyor. Ferace seçimi yapılırken de bir takım hususlara dikkat etmek gerekir. Ferace tüm bedeni kaplayan boydan olan bir giyim ürünüdür. Ferace alınırken öncelikle boy ölçülerine bakılması gerekiyor. Tam olarak boya uygun ürünleri tercih etmek kullanışlı olmasını sağlayacaktır. Bileklere kadar uzanan modeller olduğu gibi tam olarak bileklere uzanmayan modeller de bulunuyor. Bu modellerde yapılması gereken ise etek veya pantolon ile açık kalan yerlerin desteklenmesidir. Boyca daha kısa olan kişilerin bu tarz feraceleri tercih etmesi gerekir. Kısa olan feraceler daha uzun boylu gösterecek ve şık görünmeye imkan verecektir.

Tesettür Abiyeler İle Şık Görünün

Farklı birçok tesettür abiye ürünü bulmak mümkündür. Abiyeler genellikle şık görünmek ve özel günlerde daha özel görünmek için ideal ürünler oluyor. Bu ürünleri seçerken önemli olan nokta bedenle uyuma dikkat edilmesidir. Eğer beden ile uyumlu olan abiyeler seçilirse daha hoş görünüm elde edilecektir. Çok bol veya çok aşırı dar abiyelerin seçilmesi mantıklı olmaz. Buna ek olarak abiye seçimi yapılırken çok abartılı modellerden de uzak durmak gerekiyor. İnsanlar genel olarak çok şık görünmek için daha abartılı elbiseleri tercih etmek istese de aslında durum böyle değildir. Daha sade olan elbiseler çeşitli aksesuarlar ve doğru eşarplar ile süslenirse çok şık bir görünüm elde edilebilir. Bu yüzden sade modellerin incelenmesi de önem taşıyor. Son olarak abiye seçilirken renk uyumu önemlidir. Abiye ile tam uyumlu bir eşarp veya şal seçilirse daha hoş görünüm elde edilebilir.

Tesettür Giyimde Aksesuar Seçimi

Farklı birçok aksesuar tesettür giyimde karşımıza çıkıyor. Kimi zaman bir kolye, kimi zaman ise bir bileklik ile son dokunuş yapılabilir. Yapılacak olan bu son dokunuş ile sıradan olan bir giyim çok farklı boyutlara taşınabilir. Farklı model tunik tesettür abiye modelleri içerisinde doğru ürünü seçmek ve sonrasında bunlar ile doğru aksesuarları bağdaştırmak şık görünümün anahtarı olacaktır. Yaz aylarında ise aksesuar olarak güneş gözlüğü ile bu kombinler desteklenebilir. Tesettür giyimde belki de en önemli aksesuar ise kolyelerdir. Büyük ve taşlı kolyeler ile daha şık bir görünüm elde edilebilir. Elbise, tunik, ferace, abiye ve aksesuar seçiminde belirtilen noktalara dikkat edilmesi önem taşıyor. Eğer dikkat edilirse ciddi anlamda şık bir görünüm elde edilebilir. Özel günlerde çok özel bir giyim, normal günlerde ise çok rahat bir giyim sağlanabilir.

Editör: Pusula Gazetesi