İmtiyaz sahipliğini Gazeteci Ali Rıza Tığ’ın, Genel Yayın Yönetmenliğini Atilla Öksüz’ün, Yazı İşleri Müdürlüğünü İlknur Yılmaz’ın, Yayın Koordinatörlüğünü Aydın Arslanyılmaz’ın yaptığı Pusula Gazetesi, 10’uncu yayın yılına girdi. İlk günden bu güne görüş ve önerileriyle bizleri yüreklendiren, maddi ve manevi katkılarını esirgemeyen tüm okurlarımıza teşekkür ediyoruz.

8 Mayıs 2006 yılında küçük bir büroda dijital baskı makinesiyle yayın hayatına başlayan Pusula Gazetesi, 2007 yılı Şubat ayında ofset baskı tesislerini kurdu ve kadrosunu güçlendirdi. 2008 yılında “vasıflı gazete” hakkı kazanan ve resmi ilan yayınlamaya başlayan Pusula Gazetesi, “Kendini Değil, Kentini Düşünen Gazete” olmaya özen gösterdi.

Günlük gazetesinin yanında anlık güncelleme ve sıcak haberlerle bölgenin en etkili internet sitesini de bünyesinde bulunduran Pusula, haber ve yorumlarıyla bugüne kadar kentin pek çok sorununu gündeme getirdi, yüksek sesle tüm taraflarca tartışılmasını sağladı ve çözüme ulaştırılmasında etkili oldu.

Pusula Gazetesi, geçtiğimiz aylarda yayın hayatına başlayan Zonguldak’ın ilk yerel haber kanalı Pusula TV’nin de temelini oluşturarak, yayın alanını ve etkisini güçlendirdi. Kentin ekonomik, sosyal ve kültürel sorunlarından yola çıkarak kente yön veren Pusula, şehir ve ülke dışındaki Zonguldaklıları da kentle buluşturma görevini üstleniyor.

Pusula Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ali Rıza Tığ, 10’uncu yayın yılı nedeniyle yaptığı değerlendirmede, “Bizim gazetecilik dışında başka bir işimiz yok. Bu günlere gelmek kolay olmadı. Pusula dergisiyle başlayan yolculuğumuzda son olarak Pusula TV’yi kazandırmış olmaktan dolayı mutluyuz. Pusula’nın bu günlere ulaşmasında birlikte çalıştığımız arkadaşlarımız başta olmak üzere üzerimizde emeği olan tüm dostlarımıza, okurlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Pusula Gazetesi