TFF 2. Lig Kırmızı grupta mücadele eden Zonguldakspor Pazar günü kritik bir karşılaşmaya çıkıyor. İlk yarının son karşılaşmasında saha ve seyircisi önünde Başkent temsilcisi Etimesgut Belediyespor'u konuk edecek olan Zonguldakspor'da hedef 3 puan.

CAHİT TERZİ SÜREKLİ BAHANE ÜRETİYOR

İç ve dış sahada aldığı seri yenilgilerle futbolcuların her geçen özgüvenini kaybetmesi, Teknik Direktör Cahit Terzi'nin krizi çözemeyip, sürekli hakemleri yönetiminin yanı sıra rakiplerin maddi gücünü öne sürmesi tepkilere neden oluyor. Futbolcularla ilişkileri de zayıf olan, futbolculara sıcak dokunuşlar yapmaktan uzak kalan Terzi, takımın çöküşüne de engel olamıyor.

YÖNETİMİ DE ZORA SOKUYOR

Cahit Terzi sezon başından bu yana açıklamalarında "Futbolcuların cebinde çay parası bile yok" diyerek yönetimi taraftarın önüne atması, kendi başarısızlığının üstünü örtmeye çalışıyor. Oysa Türkiye'de bir çok kulübün krizde olmasına ve futbolcularına ödeme yapmamansa rağmen Zonguldakspor yönetimi futbolcuların tüm prim alacaklarını ve bir kısım transfer alacaklarını ödeyerek başarılı bir yönetim sergiliyor.

EN ACI BAHANE KADRO DEĞERLERİ

Teknik Direktör Cahit Terzi'in en büyük bahanelerinden biri de 2. Lig Kırmızı grupta mücadele eden takımların kadro değerleri. Hemen hemen her yenilgi sonrasında "Rakip takım bizden daha pahalı, maddi olarak daha iyi durumda. Biz bu takımlarla mücadele edemiyoruz" söylemleri ile hedef saptırması taraftarı da çileden çıkarıyor. Oysa Zonguldakspor kadro değeri olarak 1.38 milyon Euro ile Kırmızı grubun en pahalı 7'nci takımı konumunda.

Lider Tuzlaspor'un piyasa değeri 1.35 milyon Euro, ikinci sıradaki Manisa Bş.Belediyespor'un değeri 900 bin Euro, Karaemas Kemal Köksal Stadı'nda 3-0 yenildiğimiz Kahramanmaraş'ın değeri 1.05 milyon Euro, yine 3-0 yenildiğimiz Kırklarelispor'un değeri 1.35 milyon Euro. Hesap ortada. Hani bu takımlar Zonguldakspor'dan daha pahalıydı!

DİĞER TEKNİK ADAMLAR FUTBOLCUNUN YÜREĞİNE DOKUNUYOR

Zonguldakspor Teknik Direktörü Cahit Terzi'nin dediği gibi bu iş piyasa değeri ile olmuş olsaydı Tuzlaspor ve Manisa Büyükşehir Belediyespor Zonguldakspor'un altında olur, Kahramanmaraş ve Kırkalerelispor ile maddi olarak mütevazi takımlar Zonguldakspor'u 3-0 yenemezdi.

Bu takımlarda Teknik adamların en büyük silahı sevgi. Futbolcuların kalbine inip onlarla yakaladıkları sevgi bağı, birlik ve beraberlik sahada başarıyı getiriyor. Oysa Zonguldakspor'da futbolcular bu sevgiyi Teknik heyetten alamadığı gibi forma adaletsizliği de takım içindeki ahenk ve inancı kaybediyor, takım da her geçen hafta eriyor. Son 10 resmi maçta sadece 1 galibiyet alınması bunun göstergesi değil mi?

Editör: Pusula Gazetesi