Bu yıl ilki düzenlenen Muhtarlıklar arası Valilik Kupası Voleybol Turnuvası nefesleri kesti. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın "Koşabiliyorken koş" projesi kapsamında düzenlenen ve 5 takımın katıldığı turnuvaya Terakki Mahallesi Muhtarlığı, Karaelmas Muhtarlığı, Bahçelievler Muhtarlığı, İncivez Muhtarlığı ve Yayla Muhtarlığı takımları katıldı.

Çarşamba akşamı oynanan final ve üçüncülük-dördüncülük maçında heyecan doruktaydı. Final maçını Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Hakan Yüksel ve çok sayıda sporsever izledi.

Karaelmas Muhtarlığı ile Yayla Muhtarlığı arasında oynanan üçüncülük dördüncülük maçında sahadan 2-1 galip ayrılan Karaelmas Muhtarlığı turnuvayı üçüncü olarak tamamladı.

Final maçında ise Terakki Mahallesi Muhtarlığı ile Bahçelievler Muhtarlığı takımları karşılaştı. Terakki Mahallesi Muhtarlığı rakibini 2-0 yenerek bu yıl ilki düzenlenen Muhtarlıklar arası Valilik Voleybol turnuvasının şampiyonu oldu. Bahçelievler muhtarlığı ise turnuvayı ikinci bitirdi.

KUPALAR TAKDİM EDİLDİ
Şampiyon Terakki'ye kupasını Vali Ahmet Çınar, ikinci Bahçelievler'e kupasını İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, üçüncü Karaelmas'a kupasını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Hakan Yüksel, dördüncü Yayla'ya ise kupasını Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık verdi.

HAKAN YÜKSEL TURNUVAYI DEĞERLENDİRDİ

Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Hakan Yüksel, "2018 yılı içerisinde Bakanlığımızın da üzerinde durduğu 'Koşabiliyorken Koş' projesi vardı. Yoğun bir katılım ile bu çalışmalarımızı sürdürüyorduk. Farkındalık yaratmak amacıyla Muhtarlıklar Arası Valilik Kupası Voleybol Turnuvası düzenlemeyi kararlaştırmıştık. İlk kez düzenleneceği için uzun süreli bir çalışma gerektirdi. Netice olarak 5 takımın müracaat etmesi ile turnuvayı başlattık. Dün akşamda Terakki Mahallesi'nin şampiyonluğu ile sonuçlanan bir turnuva oldu. Her konuda destek veren Sayın Valimiz Ahmet Çınar'ın da katılımı ile tamamladık. Zevkli, çekişmeli müsabakalar sergilendi." dedi.

Editör: Pusula Gazetesi