TFF Başkanvekili ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Düşmez geçtiğimiz ay içinde Amatörler için transfer döneminin 15 Şubat 2021 tarihinde başlayacağı müjdesini vermişti.

Ali Düşmez bugün yaptığı açıklama ise Bölgesel Amatör Lig takımlarını sevindirdi, Süper Amatör Lig, 1.Küme, 2.Küme ve diğer amatörlerin ise tepkisini aldı.

Ali Düşmez 15 Şubat 2021 tarihinden itibaren Bölgesel Amatör Ligde mücadele edecek olan 263 takımın vize ve transfer işlemlerine başlayabileceğini, diğer amatör takımların ise ikinci bir açıklamaya kadar kesinlikle vize ve transfer işlemi yapamayacağını açıkladı.

ALİ DÜŞMEZ'İN AÇIKLAMASI ŞÖYLE:

TFF Başkanvekili ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Düşmez'in açıklaması şöyle: "Amatör futbolcuların filiz lisans, vize ve transfer lisans işlemlerinin 15 Şubat 2021 tarihinde yapılmaya başlanacağı duyurulmuştu.

Şimdilik sadece 2020-2021 sezonunda Bölgesel Amatör Lig' e katılması kesinleşen 263 kulübün BAL'da oynama yaşı uygunluğu olan 2005 ve daha büyük doğumlu futbolcularının filiz lisans, vize ve transfer işlemleri yapılacaktır. Yerel liglere katılacak amatör kulüplerimizin lisans işlemleri Amatör İşler Kurulu' nun konuyla ilgili bir duyurusu yapılıncaya kadar kesinlikle yapılmayacaktır.

TFF Bölge Müdürlüklerimiz lisans evraklarını kulüplerden direkt almayacak olup Covid-19 salgınının devam ettiği dikkate alınarak evraklar Bölge Müdürlüklerimize ASKF'lerce yetkilendirilen bir yönetici tarafından elden teslim edilecek veya Kargo ile gönderilecektir.

2020-2021 sezonu Amatör Futbol Liglerinde Uygulanacak Esaslar kitapçığımız ilgili her yere ulaştırılmıştır. Lisans işlemleri için gerekli evrakların Federasyonumuz internet sitesinde " LiglerAmatörler" sayfasında da yayınlanmıştır. Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.