Zonguldak Deplasmanlı Amatör Süper Ligde mücadele eden Çaycumaspor Kulübü Başkanı Erkan Arslan Pazar günü oynanan Çaycuma spor- Kozlu Belediyespor karşılaşması sonunda çıkan olaylarla ilgi basın açıklaması yaptı. Rakip takımın maç sonrası yaşanları basına farklı bir şekilde anlattıklarını belirten Arslan; "Çaycuma spor Kulübü üzerinden nasıl bir algı yapılmak isteniyor? Bir maç düşünün her türlü çirkeflik ve kışkırtma yapacaksın sonra kendini sütten çıkmış ak kaşık gibi servis edeceksin. Çaycuma spor Kozlu Belediyespor müsabakasında öncelikle müsabaka öncesinde müsabaka esnasında ve müsabaka sonrasında taraftar antrenörler ve futbolcular, taraftarlar tribünde antrenörler yedek kulübesinde, futbolcular saha içerisinde takımımızı, seyircimizi ve yine kulübemizi taciz ederek 90 dakika boyunca provoke etmişlerdir. Müsabakadan önce antrenörlerine yedek kulübesi seçiminde, 'Kendi seyircilerimizin önüne geçelim' dedik ancak kendileri bilerek ve art niyetli olarak rakip taraf seyircilerini tercih etti. Neden acaba?

Kozlu Belediye sporlu futbolcular saha içerisinde 90 dakika boyunca sporcularımıza küfür ederek onları provoke etmişler. Akabinde 83. dakikada oyuncumuzu yine aynı şekilde küfür ederek ve aşağılayarak provoke etti. Bunun sonucu olarak oyuncumuz da aynı tepkiyi verince ikinci sarı karttan sonra oyundan atıldı. Bu provokasyonlar oyun sonu dahi devam etti.

Deplasmanda yenen takım şampiyon olmuş gibi bağırmalar, otobüsü saha önünde bekletmeler bağırmalar vs...

Otobüsün camları kırıldı biz mi görmedik. Kaldı ki fevri bir kaç hareketlere kulüp yöneticileri olarak bizler mani olmaya çalıştık. Biz iki sezondur Kozlu deplasmanlarında müsabakalarda, maç başlar başlamaz küfürler başlıyor ta ki bitene kadar. Galip geldik ve hiç sesimizi çıkarmadan sessizce otobüsümüze bindik gittik.

Ancak ben burada yine de kimsede hata bulmuyorum. Hatayı kendi sporcularım da buluyorum. Golleri atamazsan penaltıyı atamazsan ve rakibin provokasyonlarına gelirsen kaybedersin.

Kozluspor'u tebrik ediyorum çok iyi bir tiyatro oynadılar. Bu tiyatronun sonunda da almaları gereken üç puanı aldılar.

Bizler sporcularımıza doğruyu ve ahlaklı olmayı öğretmeye devam edeceğiz. Doğru olduğumuz bu yolda kaybedeceksek, kaybedelim!"dedi.

.............................................

İŞTE ERKAN ARSLAN'IN YANIT VERDİĞİ, KABUL ETMEDİĞİ VE YANIT VERDİĞİ ERKAN SADIKLAR'IN AÇIKLAMASI:
Kozlu Belediyespor'un tecrübeli antrenörü Erkan Sadıklar, kendilerine yapılan çirkin saldırıyı kınadıklarını ifade ederek, "Maçtan sonra Çaycumasporlu futbolcuların bize karşı yaptıkları saldırıları kınıyoruz. Üzerlerinde forma ve eşofmanlarla bize saldıran Çaycumasporlu futbolcuları da kınıyorum. Futbolcular aracımıza saldırıp tekmelediler, camlarımızı kırdılar. Geçtiğimiz sezon Çaycuma küme düşme mücadelesi verirken, bizim taraftarlarımız onları iyi karşılamıştı. İlk yarıda Çaycumaspor bizi kendi sahamızda 3-0 yendi. Biz onları en iyi şekilde ağırlayıp gönderdik. En küçük bir olay olmadı, el bebek, gül bebek gönderdi.Ama onlar bize böyle çirkin davranışlarda bulundular. Futbolcularımıza ve bizlere ağır küfürler ettiler, aracımıza saldırıp camlarımızı kırdılar. Olayları kınıyorum" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi