Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Biyoloji Bölümü, Moleküler Biyoloji Bölümü ve Genetik Bölümü işbirliğinde, Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Bilimleri Araştırma Merkezi ve Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümünden Öğr. Üyesi Prof. Dr. Nesrin Özören'in konuşmacı olduğu "Temel İmmünolojiden Yeni Nesil Aşı Teknolojisine" konferansı 23 Ekim Çarşamba günü Tahir Karauğuz Konferans Salonu'nda düzenlendi.

Konferansa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şadi Şen ve öğretim üyeleri, Biyoloji ve Moleküler Biyoloji ile Genetik Bölümü öğrencileri katıldı. Öğrenciler, konferansa yoğun ilgi gösterdi.

Programda Prof. Dr. Nesrin Özören aşı teknolojisi hakkında bilgilerini katılımcılarla paylaşarak Türkiye'de aşının önemini değindi ve kendi aşımızı üretebileceğimizi söyledi. "Dayanıklı Aşı Taşıyıcı Protein Mikrokürecik Teknolojisi" ile Türkiye'nin ilk ve tek biyoteknoloji patentini alma sürecinin nasıl gerçekleştiğine de değinen Prof. Dr. Özören bu süreçteki deneyimlerini aktardı.

Konferans, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Şadi Şen tarafından Prof. Dr. Nesrin Özören' e teşekkür belgesi verilmesiyle sona erdi.

Editör: Pusula Gazetesi