TEMA Zonguldak İl Temsilciliği 11-17 Kasım 'Erozyonla Mücadale Haftası' nedeniyle bir stant kurarak vatandaşı bilinçlendirdiler.

Belediye Kültür ve Sanat Merkezi (BKM) önünde kurulan stantta açıklama yapan TEMA İl Temsilcisi Berran Aydan, toprak ve suyun dikkat çekmek için vatandaşlara bilgi aktardıklarını belirtti.

"TOPRAK VE SU BİZİM VAZGEÇİLMEZLERİMİZ"

Aydan, açıklamasında "Erozyon ile mücadele kapsamında bu standı açtık. Amacımız toprağın ve suyun önemine dikkat çekmek. Ve şöyle bir sloganımız var bu yol için 'Suyu düştüğü toprağı oluştuğu yerde tut'. Çünkü toprak ve su bizim vazgeçilmezlerimiz, bütün canlılar için çok doğal varlıklar. Bu amaçla farkındalık yaratmak için vatandaşlara broşür dağıtıyoruz. Burada 'toprağın önemi ve nasıl koruyacağız' anlatılıyor. Ayrıca TEMA Vakfı'na gönüllü kazanmaya çalışıyoruz. BEÜ genç TEMAcılarımız var onlar da standımızdalar. Onlar da bize destek veriyorlar" dedi.

"ÇATES'İN DE İÇİNDE BULUNDUĞU 15 ESKİ TEKNOLOJİLİ TERMİK SANTRAL VAR"

Diğer taraftan ÇATES'in bacalarına filtre takılması 2.5 yıl daha uzatılmasını içeren yasa ile ilgili de konuşan Berran Aydan "Torba Yasa'da 45'inci Madde yeni 50'inci madde meclisin gündeminde. Eğer bu madde geçerse ÇATES'in de içinde bulunduğu 15 eski teknolojili termik santrala 2.5 yıl daha filtresiz, her tür denetimden cezadan, her şeyden muaf çalışma izni tanınacak. Biz de mail atarak meclis üzerinde bu tasarının geri çekilmesi için uğraşıyoruz. Bütün sivil toplum örgütleriyle ortak çalışıyoruz. Zonguldak'ımızın milletvekilleri ile de iletişim halindeyiz. Temiz hava haktır diyoruz" dedi.


Editör: Pusula Gazetesi