Seçim çalışmaları sırasında yanındaki bazı belediye meclis üyesi adayları ile birlikte Çaycuma Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret eden Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, burada, 17 ülkeye iç giyim ihracatı yapan Selga ve Nersoy Tekstil fabrikalarının sahibi Aykut Uğurlu ve babası Mahmut Uğurlu ile de bir görüşme yaptı. Son derece samimi bir havada geçen görüşmede, Çaycuma Belediyesinin çalışmalarının yanı sıra kapasite artışına giderek 400 kişiye daha ek istihdam yaratacak yeni yatırımla ilgili fikir alışverişinde de bulunuldu. Aldığı bilgilerden son derece memnun olan Başkan Kantarcı, "Böyle bir şirketi görmedim, duymadım" diyen AKP adayı Ahmet Karayılmaz'a da mesaj göndererek, "Ben kendilerinden rica ediyorum Mahmut Bey'in tesislerini bir ziyaret etsin. Hem doğru muymuş değil miymiş öğrenir hem de bu güzide tesisi de görmesinde fayda var" dedi.

UĞURLU: "ÇAYCUMA'DAN 17 ÜLKEYE İÇ GİYİM İHRACATI YAPILIYOR"

Başkan Kantarcı'nın yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Aykut Uğurlu, "Selga ve Nersoy şirketleri, bir aile şirketi olarak, 1991'de, İstanbul merkezli olarak kuruldu. Yaklaşık 5-6 yıl önce de, üretim tesislerini, Çaycuma merkeze taşıdı. 16-17 ülkeye ihracat yapıyoruz. Yaklaşık 200 Çaycuma merkezli çalışanımız var. 20 kişi de İstanbul merkezde çalışıyor. Bildiğiniz bütün dünya markalarının iç giyim tedarikini yapıyoruz. Bununla birlikte, aşağıda, Organize Sanayi Bölgesi'nin içindeki 15 dönümlük bir arazi üzerine 10 dönümlük bir kapalı alan yaparak üretim kapasitemizi arttırmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki 1,5 sene içerisinde orada da yaklaşık 400 kişilik bir istihdam yaratacağız. Buna bağlı olarak da ihracat yaptığımız ülke sayısını 16-17'den, 20-22'ye çıkaracağız" dedi.

KANTARCI: "YATIRIM YAPMALARI İÇİN KENDİLERİYLE YAKİNEN İLGİLENDİM"

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı da, Nersoy tekstil şirketi yöneticileri Aykut Uğurlu ve babası Mahmut Uğurlu'ya hem Çaycuma'ya katkıları, hem de kendisine gösterdikleri ilgi nedeniyle teşekkür etti. Kantarcı, "Aykut Bey'le belediye başkanı adayı olmadan önce tanışmıştık. Çaycuma'ya yatırım yapmak istediklerini öğrenince, hem eski bir Ticaret ve Sanayi Odası üyesi, hem OSB'de çok emeği geçen bir insan, hem de bir Çaycumalı olarak kendileriyle yakinen ilgilendim. Şu andaki tesisin bulunduğu yerin faaliyete geçmesi konusunda kendilerine yardımcı oldum. Ama diğer taraftan da geçen yerel seçim öncesi onların Çaycuma'ya kendi yerlerine yatırım yaparak üretimlerini artırmaları konusunda da telkinde bulundum. Teşekkür ediyorum kendilerine, onlar da bizi kırmadılar. Geçen 5 sene içinde 15 dönüm arazinin içine çok önemli bir yatırım gerçekleştirdiler" dedi.

KANTARCI: "ÇAYCUMA ADINA TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Başkan Kantarcı, şirketin 20 gün içerisinde de aynı bölgede başka bir yere taşınacağını hatırlatarak, şöyle dedi: "2 bin 500 metrekareden 8 bin metrekarelik kapalı alan taşınıyorlar, daha rezervi de var. Çaycuma'mıza İstanbul'dan gelerek böyle değerli bir yatırımı yapan ve çocuklarımızı, gençlerimizi kadınlarımızı iş sahibi yapan değerli Nersoy firmasına sahipleri Mahmut Bey ve Aykut Bey'e Çaycuma adına çok teşekkür ediyorum."

KANTARCI: "AHMET BEY, RİCA EDİYORUM MAHMUT BEY'İN TESİSLERİNİ BİR ZİYARET ET"

Seçim gezileri sırasında tekstil yatırımları yapan firma için "Ben böyle şirket bilmiyorum" diyen AK Parti adayı Ahmet Karayılmaz'a da mesaj gönderen Kantarcı sözlerini, "Çok enteresan bir tesadüf oldu. Biz yıllarca bu arkadaşlarımızın buraya bu yatırımı yapması için çaba sarf edip, bu işlerle uğraşırken Çaycuma'yı hiç tanımayan, bilmeyen ve şu anda AK Parti adayı olarak karşımıza çıkan arkadaşımız 'Ben böyle bir şirket görmedim, böyle bir şirkette duymadım' diyerek sanki benim yalan söylediğimi ifade etmiş toplantılarında. Evet, buradan kendisine de çağrıda bulunuyorum. AK Parti adayı, değerli kardeşim Ahmet Bey, rica ediyorum Mahmut Bey'in tesislerini bir ziyaret et. Doğru muymuş, değil miymiş hem öğren, hem de bu güzide tesisi görmende fayda var. Ben kendilerine tekrar tekrar teşekkürlerimi ve minnetlerimi sunuyorum. Allah bol kazançlar versin. 17 ülke dediler. Dünya çapında üretim yapan firma. İşleri inşallah çok daha büyürler. Hem ekonomiye hem bizim memleketimize faydalı olur" diyerek tamamladı.

Editör: Pusula Gazetesi