ASKF 16'ncı olağan genel kurulu 16 Haziran 2019 tarihinde gerçekleştirilecek. Seçimler öncesinde mevcut Başkan Kemal Demir geçtiğimiz günlerde adaylığını bir kez daha açıklamıştı.

ASKF olağan genel kurulu öncesinde bir önceki başkan Tahir Buyurucu da adaylığını açıkladı. Camlı Köşk'te gerçekleştirdiği basın toplantısında adaylığını açıklayan Buyurucu'nun yanında yola birlikte çıktığı kulüp temsilcileri de hazır bulundu.

Tahir Buyurucu yarım kalan projeleri tamamlamak için aday olduğunu açıkladı. Buyurucu, "Haziran ayında yapılacak olan olağan genel kurulda bizler ve arkadaşlarımız sahadayız. Daha önce Zonguldak Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nda görev yaptık. Bu görev sürelerimiz içerisinde yapamadığımız işler oldu. İmkanlar doğrultusunda yarım kalan işlerimiz oldu. Bazı kulüplerimiz ise bu işlerin tamamlanmasını bizden talep etti. Onların görüşleri ve bizim görüşlerimiz birleşti, aday olduk. Ben diğer arkadaşlara da başarılar diliyorum. Bundan sonraki süreçte seçim çalışmalarımız başlıyor.

Geçmişte yapamadık dediğimiz en önemli durum 'Sağlık'. Sonrasında ise bina yapımı var ama bunu yer bakımından nasıl yapabiliriz henüz bilmiyoruz. Tekrar göreve getirilmemiz halinde önceliğimiz bu projeler olacak.

Şu an ki arkadaşlara diyecek bir şeyimiz yok. Ellerinden geleni yaptılar. Tabi zamanında bizim yapmamız gerekenleri onlarda yapmadılar. Hastanelerden daha önce aldığımız sözler vardı. Onları hayata geçirmek istiyoruz.

Daha önce görev aldığımız süre içerisinde kulüplere bir nebze de olsa yardım olsun diye katılım paralarını almıyorduk. Tabi bu paralar yüklü miktarları buluyor. Biz eğer tekrar göreve gelirsek bu paraları almayı düşünmüyoruz. Bunlarda yardım yerine geçecek. Forma gibi eşya yardımları zaten yapılıyor. Ayrıca Zonguldak, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nda temsil edilmiyor. İnşallah orada en iyi şekilde ilimizi temsil etmek istiyoruz. Herşey Zonguldak Amatör Kulüpleri için" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi