Zonguldak Teknopark'ın ilk patent başvurusu, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğrencisi ve Zonguldak Teknopark A.Ş. ön kuluçka girişimcisi Kübra Eroğlu'nun çocukları mutfak kazalarından korumayı hedefleyen "Akıllı Mutfak Sistemleri Projesi" ile yapıldı.

İhtiyaca yönelik bir girişim projesi olan akıllı mutfak sistemleri, çocukluk dönemi alev, sıcak sıvı, sıcak cisim ve haşlanma yanıklarını yüzde yüz engellemeyi hedefleyen profesyonel sistemler içeriyor. Proje hedefleri arasında akıllı mutfak sistemlerini ulusal düzeyde standartlaştırmak, kamu ve ihracat politikalarını desteklemek, ulusal ekonomiye ve bilimsel çalışmalara katkı sağlamak bulunuyor.

Her aşamasında güvenli malzeme ve güvenli alan ilkesi geçerli olan proje, "Sarı Bayrak" sembolünü kullanarak toplumsal bir kampanya başlatmak, "Çocuğunuz Güvende" ve "Küçük Bir Çocuğun Merakının Bedeli Bir Ömür Pişmanlık Olmasın" sloganları ile ev kazalarında kapsamlı bir bilinçlenme hareketini amaçlıyor.

Kuruluşundan itibaren geçen bir yıllık süreçte yüksek bir ivmeyle büyüyen ZBEÜ Teknoparkı'nda 9 Ar-Ge inovasyon firması ve 4 ön kuluçka olmak üzere toplam 13 girişimci yer alıyor.

Editör: Pusula Gazetesi