3 Aralık Dünya Engelliler Dünya Günü nedeniyle Çaycuma Kapalı Spor Salonunda Karabük Demir Kartal Gençlik ve Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı gösteri maçı yaptı. Maçı, Kaymakam Muharrem Coşgun, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Bayram Dündar, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş, Gençlik Hizmetleri İlçe Spor Müdürü Şendoğan Kaya, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Tuncay Ünlütürk, CHP Zonguldak eski Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Emekliler Derneği Başkanı Nizamettin Eyidoğan, Belediye meclis üyeleri ve öğrenciler izledi.

Başlama vuruşunu Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı'nın yaptığı maç ilgi ile izlendi. Maç sonunda takımı tebrik eden Kaymakam Muharrem Coşkun kulüp başkanı Erdoğan Gökçe'ye plaket verirken Belediye Başkanı Bülent Kantarcı'da çiçek takdim etti.

Karabük Demir Kartal Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Erdoğan Gökçe; "3 Aralık Dünya Engelliler Günü bir farkındalık oluşturmka için Çaycuma'ya davet edildik. Burada bulunmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Engellerin aşılması yolunda gösterdiği çabalardan ötürü Çaycuma Kaymakamlığına ve belediyesini kutluyorum" dedi.

Kulübünün kuruluşunu da anlatan Gökçe; "1998 yılında bu takımın kurucu başkanı bendim. 3,5 yıl süreli çalışmadan sonra takımımızı Süper Lige taşıdık. Daha sonra kurumsal bir yapıda mücadele etmesi için Kardemir Karabük Spor'a devrettik. Burada 15 sene aralıksız liglerde mücadele ettikten sonra geçtiğimiz yıl şanssız bir şekilde takımın faaliyetini sonlandırdılar. Arkadaşlarımız sporsuz ve salonsuz kalmışlardı. Sonra tekrar talep ettiler. Yeni bir kurum, spor kulübü kurduk. 6 aylık bir geçmişimiz var. Bedensel Engelliler Spor Federasyonu 3.ligden başlayarak spor yaşantımızı sürdürmek niyetindeyiz" diye konuştu.

Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Tuncay Ünlütürk, Engelliler Gününde farkındalık oluşturmak amacıyla takımı ilçeye davet ettiklerini belirterek, insanların empati yaparak onları kendi yerlerine koymayı amaçladıklarını söyledi.


Editör: Pusula Gazetesi