Zonguldak'ta Özbulut İnşaat'ın Çaycuma'da yaptığı bir okulun inşaatında çalışan işçiler aylardır paralarını alamadı. Şirket ortağı Ali Bulut'la görüşmek için Kozlu'da İlçe Emniyet Müdürlüğü İnşaat alanında bulunan ofise gelen işçiler iddiaya göre Ali Bulut'un saldırısına uğradı. 17 işçinin alacaklarını alamadığını, çoğunun memleketlerine parasız döndüğünü, kendilerinin ise parasız kaldıklarını belirten işçilerden Cemal Danacı ve Mustafa Danacı, yaşananları tüm çıplaklığıyla Pusula Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ali Rıza Tığ 'a anlattılar. "Ali Bulut'tan söz verdiği gibi paramızı almak için gittik' işçiler Cemal Danacı ve Mustafa Danacı, "Sözde Salı veya Çarşamba günü ödeme yapacağını söylemişti. Bizde yanına gittik konuşmak için. Saldırdı bize. Çıkın, gidin. Para hiç ödemem gibisinden. Tekrar konuşalım ağabey dedik. Buraya insanca konuşmaya geldik dedik. Geçti yerine tekrar bize saldırdı. 'Sen laf anlamıyor musun? Çıkıp gideceksin' dedi. Tuttu kolumdan dışarıya attı. Hakaret ve küfürler etti. Attı dışarıya beni. Polise haber verdi. Emniyet güçleri geldi, içerinin fotoğraflarını çekti. İşlem yapın dedi kendisi. Ondan sonra tekrar arayıp 'şikayetçi değilim' dedi, şikayetini geri aldı. Şikayetçi olmamasının nedeni ofise silahı almaya koştu. Onu da bizim söyleyeceğimizi biliyordu. 4 kişiydik. Şahitlerde vardı" dedi. İşçiler, Temmuz ayından bu yana Ali Bulut'a ait inşaatta sigortalı olarak çalıştıklarını, 3 bin TL para aldıklarını belirterek, 'Sadece benim 10 bin TL üzerinde alacağım var, cebimde param da yok memlekete gidemiyoruz" ifadelerini kullandı. Ali Rıza Tığ'ın sorularını yanıtlayan işçiler şunları söyledi;

Pusula Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ali Rıza Tığ: Arkadaşlar dün akşam Müteahhit Ali Bulut ile ilgili bir sıkıntı yaşadınız. Dün akşam ne oldu?

İşçiler Cemal Danacı ve Mustafa Danacı: "Paramızı istemeye gittik. Sözde Salı veya Çarşamba günü ödeme yapacağını söylemişti. Bizde yanına gittik konuşmak için. Saldırdı bize. Çıkın, gidin. Para hiç ödemem gibi sözler söyledi. Tekrar konuşalım ağabey dedik. Buraya insanca konuşmaya geldik dedik. Çaycuma'da çalışıyorduk. Buraya ofise konuşmak için yanına geldik. Geçti yerine tekrar bize saldırdı. 'Sen laf anlamıyor musun? Çıkıp gideceksin' dedi. Tuttu kolumdan dışarıya attı. Hakaret ve küfürler etti. Attı dışarıya beni. Ondan sonra 155'i arıyorum dedi. Aramış, 155'i aramış. Bizde emniyete gittik.

Ali Rıza Tığ: Fiziki bir arbede oldu mu?

İşçiler: Tabii ki, itti bizi. Ofiste dağılan masanın fotoğraflarını çekin demiş emniyetten gelen arkadaşlara. Dün akşam bir arbede yaşandı sonuçta. Emniyet güçleri geldi, içerinin fotoğraflarını çekti. İşlem yapın dedi kendisi. Ondan sonra tekrar arayıp 'şikayetçi değilim' dedi, şikayetini geri aldı. Şikayetçi olmamasının nedeni ofise silahı almaya koştu. Onu da bizim söyleyeceğimizi biliyordu. 4 kişiydik. Şahitlerde vardı orada. Onun için şikayetçi olmadı. Çaycıya bağırdı açın kapıya diye. Ofisten çıkartmadılar. Dışarı çıksa başka sorunlar yaşanacak.

Ali Rıza Tığ: Sizin ne kadar alacağınız var?

İşçiler: Ben 7. Aydan bu yana çalışıyorum. 3 bin lira bir ödeme yaptı. Daha gerisini ödemedi. Sadece benim yaklaşık olarak 10 bin TL'nin üzerinde alacağım var. 17 kişinin alacağı var. Ordu'dan geldik. İnşaat kalıp işlerini yaptık. Çaycuma'da inşaatı devam eden okulda da bellidir zaten. Okulun inşaatı daha bitmedi. Bizi çalıştırmadı. Kendi attı. Ve de sigortalardan bizi 'istifa ettiler' diye çıkış vermiş. Yasal haklarımızı da ihlal ettiler. Ondan vazgeçtik, alacağımızı da vermiyorlar. Şuanda cebimde hiç param yok. Memleketime gidemiyorum. Bizim gibi çalışıp da parasını alamayıp giden arkadaşlarımızın da parasını lamaya çalışıyoruz. Yatacak diyor. Bugün yatacak, yarın yatacak diye diye bizi 3 aydır oyalıyor. Hiçbir şekilde yatırmıyorlar. Bütün taleplerimize rağmen para yatırmıyorlar.

Ali Rıza Tığ: Daha başka neler yaşadınız?

İşçiler: Kardeşi Mustafa Bulut'a Ordu'ya giden ve alacakları olan arkadaşlarımız mesaj yazmışlar. Mustafa Bulut, annelerine küfür ediyor. Hanımlarına küfür ediyor. Kendi şahıslarına küfür ediyor. Whatsapp'tan yazıyor atıyor. Para isteyene küfür ediyorlar. 'Bizde alacağınız yok, ödemiyoruz' diyorlar. Ama sigorta dekontlarıyla birlikte, arkadaşlar arıyorlar, atıyorlar sigorta dekontlarını, 'Sizin firmanızda sigortalı çalıştık. Alacağımız var. Talep ediyoruz, gönderin' diyorlar. Bu şekilde talep ettiklerinde küfürlü hakaretleri oluyor. Biz taşeron değil, Özbulut İnşaat'ın sigortalı elemanlarıyız. Benim herhangi bir sözleşmem yok. Öyle bir şey olduğundan imzalı bir sözleşme koyması gerekiyor önümüze.

Ali Rıza Tığ: Başından beri sorun yaşıyorsunuz.

İşçiler: Başından beri para ödemiyorlar. 'Devlet krizde, para alamıyoruz, bu krizler aşılacak, ödeme yapacağız, yarın ödeyeceğiz, bugün ödeyeceğiz... Hiçbir şekilde ödeme yapmıyorlar.

Ali Rıza Tığ: Darbeye maruz kaldınız. Herhangi bir sıkıntınız var mı?

İşçiler: Herhangi bir yerimizde öyle bir sıkıntı yok. Bizde kendimizi koruduk. Çıktık oradan. Herhangi bir bela olmasın, kavga olmasın, cezalı duruma düşmeyelim. Gurbetteyiz biz. Cebimizde paramızda yok şuanda. Karakolluk olduk. O şikayetçi olmadığı için bizde şikayetçi olmadık. Polis tutanağı var. tutanak tuttular. Ben kendim imzaladım. O kendisi gelmedi imzalamadı, polis arkadaşlar gidip imzalatacaktı.

Ali Rıza Tığ: Ali Bulut, böyle bir şeyin hiç olmadığını, bu olayın bir iftira olduğunu, Pusula Gazetesi'nin uydurduğunu sosyal medya hesabından iddia ediyor. Bir açıklama yapmış. Böyle bir olayın olduğunu sizlerde kabul ediyorsunuz değil mi?

İşçiler: Tabi ki oldu. İsterse Ali Bulut ile de röportaj yapalım. Böyle bir şeyin olduğuna dair. Yaklaşık 15 yıldır inşaat sektöründe çalışıyorum, hiçbir şekilde böyle bir sorun hiçbir şirkette yaşamadık. Bizim bir miktar paramızı elden veriyorlardı. Gidiyorduk memleketimize, peşimizden paralarımız yatırıyorlardı. Zaten inşaat işçisinin çalışan parasını elden vermek yasal değil. Maaşını hesabına yatırmak mecburi. Elden verdiğin zaman vergiden kaçırmış oluyorsunuz. Bu yasal değil.

Ali Rıza Tığ?: Siz şimdi bugün paranızın yatırılmasını bekliyorsunuz.

İşçiler: Paramızın yatırılmasını bekliyoruz. Normalde bugün için söz verdi. Para yatırılacağına dair. Zaten sosyal medya hesabında da açıklama yapmış. Bugün için ödeyeceğini. Ama ödemiyor. Her gün bize bu şekilde yalanla yarın ödeyeceği, yarın ödeyeceğim diye 3 aydır bekliyoruz.

Ali Rıza Tığ: Şimdi saat 13.48. Biz mesai bitimine kadar bekleyelim. Mesai içerisinde sizin paralar yatacak mı, yatmayacak mı görelim. Röportajı yayınlamayalım. Sizin paranızı almanıza engel olmayalım. Mesai bitince sizinle haberleşelim. Paranızı alıp alamadığınızla ilgili. Paranızı alamazsanız bizde bu röportajı yayınlayalım. Ali Bulut'un kardeşi, Mustafa Bulut'un gerçek yüzünü Zonguldak halkına gösterelim.

İşçiler: Zaten yazmış olduğu küfürlü mesajlar bir dünya. 14 sayfa yapıyor. Arkadaş çıktı aldı. Savcılığa suç duyurusunda bulundu. Mustafa Bulut'un ettiği küfürler. Ve o arkadaş o mesajları Ali Bulut'a da gönderdi mesajları dedi ki; 'kardeşin bana küfür ediyor.' Ali Bulut ise arkadaşın numarasını engelledi. Mustafa Bulut kendisine alacağını istediği zaman küfrediyor. Bir dünya küfürlü mesajlar."

muteahhit-ali-bulut-saldiriya-ugradi
Müteahhit Ali Bulut saldırıya uğradı

Editör: Pusula Gazetesi