60'ncı kuruluş yılı kutlaması kapsamındadavetlilere seslenen sınıf öğretmeni Semra Atalı, "20 Ekim 1958'den bu yana, yoluTED Zonguldak Koleji'ndengeçen, her alandaülkemizi dört bir yandan sararak gururlarına gurur katan, yüzlerimizi güldüren ve değerimizi kıtalar ötesinde kanıtlayan okul öğrencilerimize ve yürüdükleri yolda kendilerini hiç yalnız bırakmayan TED ailesine teşekkür ediyoruz" dedi.

Sınıf öğretmeni Semra Atalı'nın sahneye davet ettiği Okul Kurucu Temsilcisi Burçin Bahadır ise, davetlilere hitaben yaptığı konuşmada, "Bugün gelinen noktada 60 yılın karşılığını bulduk. Birlikte olmaktan, dimdik ayakta durmaktan ve umuda yelken açmaktan hiç vazgeçmeyeceğiz ve gelecek güzel yıllara dair umudumuz var" ifadelerini kullandı.

Coşku dolu dakikaların yaşandığı kokteylde, uzunzaman sonra tekrar birlikte olmanın mutluluğunu yaşayan eski mezunların, öğretmenlerin ve TED ailesinintatlı heyecanı ve haklı gururu gözden kaçmadı.

BİR ÇİZGİDE 60 YIL...

Davetlilerle izlenen tanıtımfilminin ardındanTED Zonguldak Koleji'nin kuruluşunun 60'ncı yılı etkinlikleri, resim ve fotoğraf sergisi ile devam etti.

TED'in bir sivil toplum kuruluşu sıfatıyla kuruluşundan bu yanaülke eğitimine katkıları ve çağdaş eğitime desteği teması içinde öğrencilerin"TED Zonguldak Koleji'nin 60'ncı Yılı-Sevgi-Dostluk-Aidiyet" konularını anlatan özgün çizimleri,1958 Street'tesergilendi.

Öğrenci çalışmalarının yanı sıra sergide, ayrıca duvarları da, Zonguldak TED'i, 1958'den bu yana anlatan fotoğraflar ve geçmişte okulu anımsatan objeler süsledi. Davetlilerin yakından incelediği resim ve fotoğraflarla,geçmişe dair anılar tazelendi.

Serginin açılışını, Zonguldak Vali Yardımcısı ve Kozlu Kaymakamı Hüseyin Ergi yaptı. Vali Yardımcısı ve Kaymakam Hüseyin Ergi, serginin açılış konuşmasında, TED'in kuruluşunun 60'ncı yılını kutladı.

Öğrencilerin özgün çalışmalarına ve geçmişi anımsatan nostaljik fotoğraflara, sergiyi ziyaret edenlerin ilgisi yoğun oldu.

Editör: Pusula Gazetesi