Türk Eğitim Derneği (TED) Zonguldak Koleji Vakfı Özel Anaokulu öğrencileri, TÜBİTAK yayınlarından "Yapabilirim!" adlı kitabı okumalarının ardından bedensel engellerin tek başına hareket etmesini, özgürce gezmesini, alışveriş yapabilmesini ve yaşadığı dünyayı keşfetmesini sağlayabilmek için neler yapabileceklerini öğretmenleri rehberliğinde konuşup tartışarak mavi kapak toplamaya karar verdiler. Bunun için ilk önce plastik kapakları biriktirip okul-ev arasında taşıyabilmek için evlerinde kullanmadıkları ayakkabı kutularını artık materyaller ile süsleyerek, kapak kumbaralarını hazırladılar.
Anaokulu öğrencileri, proje hedeflerini öğretmenleri rehberliğinde bir tekerlekli sandalye olarak belirlediler. Hedefleri büyük, kendileri minik öğrenciler, daha çok insanın mavi kapak toplamasını sağlamak için neler yapabileceklerini tartışarak, afiş hazırlamaya ve afişleri için slogan buldular. Hazırladıkları afişleri hem aileleri ile birlikte okul dışında, hem de öğretmenleri rehberliğinde TED Zonguldak Koleji Vakfı Okulları'na asarak projelerini ve amaçlarını daha çok kişiye duyurmak için çalıştılar. TED'in minik öğrencileri "Mavi Kapak Topluyoruz, Geleceğe Umutla Bakıyoruz" projesini anaokulu bahçesinde hazırladıkları görkemli bir yazıyla sonlandırdılar.

"Bu proje, anaokulu öğrencilerimizin okuduğu bir kitap ile ilgili yapılan bir dizi çalışma üzerine başladı" diyerek söze başlayan TED Zonguldak Koleji Vakfı Özel Anaokulu Müdürü H. Naci Eyüpoğlu, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bacaklarını bizler gibi kullanamayan bireylerle empati kuran öğrencilerimiz onların tek başına hareket edebilmesi ve özgürce gezebilmesi için neler yapabileceklerini öğrendiler. Öğretmenleri rehberliğinde konuşup tartışarak 2017-2018 eğitim-öğretim yılının başında 'Sosyal Sorumluluk Projesi' kapsamında mavi kapak toplamaya karar verdiler. Hedeflerine ulaşmak için yıl boyunca mavi kapak toplayan öğrencilerimiz, Mayıs ayı itibari ile projeyi sonlandırarak 41 çuval (yaklaşık 220 bin 375 adet, 295 kilogram) hedefine ulaştılar. Bu projemizde bizlere destek veren TED Zonguldak Koleji Vakfı Özel Anaokulu ailesine, sorumluluk sahibi minik öğrencilerimize ve tüm paydaşlarımıza katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür ederiz" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi