Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Zonguldak'ta kar yağışı nedeniyle yaşanan elektrik ve su kesintileri ile ilgili açıklama yaptı.
Zonguldak halkının bu yaşananları hak etmediğini belirten Milletvekili Yavuzyılmaz "TEDAŞ Genel Müdürüyle yaptığım görüşmede, Enerji-Sa hakkında acilen bir denetim sürecinin başlatılmasını ve sorumlularla ilgili işlem yapılmasını istedim" dedi.

Milletvekili Yavuzyılmaz'ın açıklaması şöyle;

Son günlerde Zonguldak İli genelinde yaşanan elektrik ve su kesintileri nedeniyle, şehrimizdeki vatandaşlarımız mağdur edilmiştir.
İyi bir koordinasyonla 3-4 saatte çözülebilecek sorunların büyük bölümü Enerji-Sa tarafından 2 gündür çözülemiyor. Enerji-Sa'nın yatırım, tecrübe ve teknik personel eksikliği hat safhada.
Özellikle elektrik hatlarındaki arıza nedeniyle Ulutan Barajının devre dışı kalması, jeneratör bulunmaması, yetkililerin ve belediyelerin bilimsel geçici bir çözümü hızla devreye sokamamaları nedeniyle vatandaşlarımız (hasta, yaşlı, çocuk, bebek, öğrenci..) günlerce elektriksiz, susuz kalmıştır.
TEDAŞ Genel Müdürüyle yaptığım görüşmede, Enerji-Sa hakkında acilen bir denetim sürecinin başlatılmasını ve sorumlularla ilgili işlem yapılmasını istedim.
Zonguldak'ın 8 İlçe Belediye Başkanını arayarak; yaşanan bu elektrik ve su kesintisi felaketinin nedenlerinin araştırılması, ortadan kaldırılması ve tedbirler alınması için görüş alışverişinde bulunduk.
Atılacak adımların hızlandırılması için yetkili kurum ve kuruluşlar nezdinde girişimlerimi sürdüreceğim.
Zonguldak bu yaşananları hak etmiyor.