Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yıllardır beklenen ilçe bazlı bölgesel teşvik sistemini ocak ayından itibaren uygulamaya başlayacaklarını bildirdi.

CHP milletvekillerinin başlattığı bir çarpıtmayla yatırım gündeminin sabote edilmeye çalışıldığını dile getiren Varank, yıllardır atıl durumda bekleyen Filyos bölgesine yatırımcı bulmak için verdikleri mücadele sonucunda köklü bir firmanın bu bölgede yatırım yapma kararı aldığını, söz konusu endüstri bölgesine yönetici şirket atamasını gerçekleştirdiklerini anlattı.
Varank, "Ama sanki bu usulsüz bir işlemmiş gibi, sanki birilerine ihalesiz iş veriliyormuş gibi bir algı oluşturmaya çalıştılar. Zonguldak vekillerimiz burada, süreci başından sonuna kadar biliyorlar. Bizim o bölgeye yatırımcı çekmek için verdiğimiz mücadeleye o bölge şahit. Şimdi ben bir Sanayi Bakanı olarak, bu yatırım düşmanı zihniyeti Meclisimizin kürsüsünden milletimize şikayet ediyorum. Kritik sektörlerden birinde üretim yapacak, cari açığımızı azaltacak, istihdam oluşturacak bir yatırıma yalanlarla, iftiralarla saldırmak itibar suikastından başka bir şey değildir." ifadelerini kullandı.