Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Zonguldak Bölge Müdürlüğü Mart ayı Katı Yakıtlar istatistiklerini açıkladı. TÜİK'e göre,


LİNYİT ÜRETİMİ MART AYINDA 4 MİLYON 983 BİN 21 TON OLARAK GERÇEKLEŞTİ

Linyit(1) satılabilir üretimi bir önceki aya göre yüzde 1,0, Ocak-Mart döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 8,2, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 21,1 azaldı.

TAŞKÖMÜRÜ ÜRETİMİ MART AYINDA 101 BİN 172 TON OLARAK GERÇEKLEŞTİ

Taşkömürü satılabilir üretimi Ocak-Mart döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2,3 artarken, bir önceki aya göre yüzde1,6 ve bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,7 azaldı.

Taşkömürü koku satılabilir üretimi bir önceki aya göre yüzde 7,1 ve Ocak-Mart döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 0,6 artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde1,8 azaldı.

TAŞKÖMÜRÜ İTHALATI BİR ÖNCEKİ AYA GÖRE YÜZDE 56,2 ARTTI

Taşkömürü ithalatı bir önceki aya göre yüzde 56,2, önceki yılın aynı ayına göre yüzde 13,4 ve Ocak-Mart döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 11,0 arttı.

Taşkömürü koku ithalatı bir önceki aya göre yüzde 19,8 artarken, Ocak-Mart döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 23,1 ve bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 34,8 azaldı.

OCAK-MART DÖNEMİNDE ÜRETİMİN TESLİMATLARI KARŞILAMA ORANI EN YÜKSEK LİNYİTTE GERÇEKLEŞTİ

Üretilen katı yakıtların teslimatları karşılama oranı Ocak-Mart döneminde yüzde 107,9 ile en yüksek linyitte gerçekleşti. Bu oran taşkömürü kokunda yüzde 84,6 iken taşkömüründe yüzde 3,2 olarak hesaplandı.

TAŞKÖMÜRÜ VE LİNYİT TESLİMATI EN FAZLA TERMİK SANTRALLERE YAPILDI

Katı yakıtların teslimat yerlerine göre dağılımı incelendiğinde; Mart ayında taşkömürü teslimatının yüzde 56,0'ı termik santrallere, yüzde 21,6'sı kok tesislerine, yüzde 9,6'sı demir-çelik haricindeki sanayiye yapılırken, linyit teslimatının yüzde 87,2'si termik santrallere ve yüzde 9,7'si demir-çelik haricindeki sanayiye yapıldı. Taşkömürü kokunun da ise en fazla teslimat yüzde 95,4 ile demir-çelik sanayine yapıldı.