Türkiye'de ilk defa Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Alaplı Meslek Yüksekokulu'nda Asansör Teknolojileri Programı için Tüm Asansör Sanayici ve İşadamları Derneği'nden (TASİAD) tam destek geldi.

Türkiye'de önemli yeri olan yapı sektöründe asansör konusunda yetişmiş eleman açığını tespit eden BEÜ, Alaplı Meslek Yüksekokulu bünyesinde Asansör Teknolojileri Bölümü ve bu bölüme bağlı olarak Asansör Teknolojileri Programı'nı 2016 yılında açmıştı. Şimdi ise bu bölümü hayata geçirmek adına bir ilki gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Üniversite sanayi işbirliğinin eğitimin tüm alanına yayılımını hedefleyen asansör teknolojileri programı için sektörün önemli isimleri üniversitede inceleme ve görüşmeler gerçekleştirdi. TASİAD Başkanı Ahmet Fikret Gökhan, Yönetim Kurulu üyeleri Yasemin Bulut, Zeynep Çavuş; dernek temsilcilerinden Servet Karabacak, Murat Emre Üstün ve Yelda Süloğlu BEÜ'yü ziyaret ettiler. Öncelikle Alaplı Meslek Yüksekokulu kampüsünü gezerek, Müdür Yrd. Doç. Dr.Rıfkı Henden'den, derslikler, laboratuvarlar ve eğitim olanakları hakkında bilgiler aldılar. Sonrasında makamında Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer tarafından kabul edilen heyet; Asansör Teknolojileri Bölümü'nün işlerliği bakımından işbirliği için fikir alışverişinde bulundular.

Türkiye'de bir ilk niteliğinde olan Asansör Teknolojileri Bölümü'nün müfredatının oluşturulmasında sektörün ihtiyacına yönelik bilgi alışverişinde bulunulması; öğrencilere staj konusunda firma desteği verilmesi; uygulamalı eğitimin güçlenmesi adına asansör laboratuvarı kurulmasında fikir ve malzeme temini konuları ele alındı. Görüşmenin en can alıcı bölümü ise; asansör bölümü mezunlarının TASİAD üyesi işyerlerinin oluşturacağı bir mesleki eleman havuzunda değerlendirilerek işe yerleştirilmesi desteği oldu. TASİAD Başkanı Ahmet Fikret Gökhan; Türkiye'de asansör konusunda yetişmiş eleman açığının büyük olduğunu; derneklerinin eğitim ve istihdam desteği konusunda hevesli olduklarını belirtti.

İnovasyon, güvenlik ve enerji verimliliği konularına uygun bir donanıma sahip olacak Asansör Teknolojileri Bölümünün ivedilikle hayata geçirilebilmesi için bir eğitim komisyonu kurulması ve çalışmalara başlanması konusunda mutabakata varıldı. Özel sektör ile üniversite işbirliğinin ülke kalkınmasındaki önemini vurgulayan Rektör Özer, dernek temsilcilerine destekleri için teşekkür etti.

Editör: Pusula Gazetesi