TTK Kozlu ve Üzülmez Müesseselerindeki lavuarlarda çalışan 59 taşeron işçi, kurumun özelleştirilme kapsamında olmasından dolayı kadro alamadı. Soluğu MHP İl Başkanlığı'nda alan işçiler, kadro için yardım istedi. "1 milyon vatandaşımız bu yasadan yararlanıyorken sizler üvey evlat mısınız? Sizler bu ülkenin vatandaşı değil misiniz?" diye soran Ayan, ""Grup Başkanvekilimiz düzeyinde AK Parti, ilgili bakanlık ve Başbakanlığa sunulması üzerine fakslarımızı gönderiyoruz. Gerekirse Cumhurbaşkanına gideceğiz" dedi.

Türkiye Taşkömürü Kurumu'na(TTK) bağlı Kozlu ve Üzülmez Müesseselerindeki lavuarlarda çalışan 59 taşeron işçi, yeni çıkan KHK ile kadroya alınamamaları nedeniyle mağdur olduklarını belirterek Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. MHP'nin bu sorunu çözeceğine inandıklarını ve bu nedenle de İl Başkanı Hamdi Ayan'dan destek istediklerini belirten işçiler, "TTK bünyesinde taşeron olarak çalışmaktayız. Son çıkan KHK'da taşeron işçilerinin kadroya geçmesi konusunda mağdur olduk. Bu sebeple de Sayın Başkanımızdan yardım istiyoruz" dedi.

AK PARTİ'YE VE TTK'YA SESLENDİ

Taşeronda çalışan işçilerin kadroya alınmasının ciddi bir adım olduğunu ve devlet kadrosuna 1 milyondan fazla özel sektörde çalışanın geçtiğini belirten MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, "Biz de bu çalışmaya destek veriyoruz. Ancak geniş kapsamlı bir çalışma olduğu için ulaşılamayan bazı yerler varmış gibi görünüyor. Buradan AK Parti Zonguldak İl Başkanı ve Milletvekilleri ile TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu'na da seslenmek istiyorum. Bu taşeron yasası kapsamının 1'inci maddesi merkezi bütçe ile çalışan kurumları ihtiva ederken, TTK bunun dışında kalmıştır. Bakıldığında TTK merkezi bütçeden ihale ve personel alımı yapan bir ihale yoluna gitmiştir. TTK'nın torba yasa dolayısıyla özelleştirme kapsamında olduğunu, zaten özelleşeceğini düşündüklerinden dolayı böyle bir aksamanın olduğu bilgisi bize geldi.

"1 MİLYON VATANDAŞIMIZ BU YASADAN YARARLANIYORKEN SİZLER ÜVEY EVLAT MISINIZ?"

"1 milyon vatandaşımız bu yasadan yararlanıyorken sizler üvey evlat mısınız? Sizler bu ülkenin vatandaşı değil misiniz?" diye soran Ayan, "Bunu gözden kaçmış bir durum olarak nitelendiriyoruz. Bu konuda da MHP olarak sizden önce de gelen güvenlik ve sağlık görevlisi arkadaşlarımız vardı. Genel Başkan Yardımcımız erkan Akçay, durumu faks ile kendilerine bildirmemizi istemişti. Bunu gerçekleştirdik. Sizin gibi bir grup daha mağdur arkadaşımız var, onlar da gelecekler. Şiddetle birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz böyle bir dönemde gerek KHK'ya ek bir madde ile, gerek ise önümüzdeki günlerde çıkacak olan KHK'nın içerisinde katılarak vatandaşlarımızın 2018 yılında rahat ve sağlıklı bir şekilde çalışmanız için bu sorunun kaldırılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı

"GEREKİRSE CUMHURBAŞKANINA GÖTÜRECEĞİZ"

"Grup Başkanvekilimiz düzeyinde AK Parti, ilgili bakanlık ve Başbakanlığa sunulması üzerine fakslarımızı gönderiyoruz" diyen Ayan konuşmasını şöyle sürdürdü; "Böyle bir neticeye varamazsak bu konuyu Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımıza götürmeyi planlıyoruz. Zonguldak ve TTK her gün kan kaybederken kuruma bağlı çalışanların böyle bir mağduriyetin olması tesadüf değilmiş gibi, inanmak istemiyorum ama bu kadar tesadüf olmaz dedirtti."

Editör: Pusula Gazetesi