Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda Bingöl Üniversitesi Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim dalı Başkanı Yard. Doç. Dr. Hakan Keçeci tarafından verilen bilgilendirme toplantısına
İl Müdürü Mustafa Şahin, İlçe Müdürleri, Karabük ili Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı İsmail Ova ve yönetimi, çevre il ve ilçe Müdürlüklerinde görevli veteriner hekimler, serbest veteriner hekimler ve yetiştiriciler katıldı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlü Mustafa Şahin, hayvancılıkta ekonomik kayıpların en önemli nedenlerinden biri olan buzağı ölümlerinin önlenmesi, milli ekonominin can damarlarından olan hayvancılığın temelini oluşturduğunu söyledi.
Buzağılar ile ilgili sürdürülebilir hayvan sağlığının sağlanması ve farkındalıkların artırılması için Müdürlük olarak il ve ilçelerde toplantılar düzenlediklerini kaydeden Şahin, "İyi besleyememe ve kötü bakım sonucunda kötümser bir tahminle neredeyse her doğan 4 buzağıdan biri hastalıkla mücadele edemeyip ölüyor. Karabük'te ve ilçelerinde bu konuda hizmet içi kurslarla, eğitim programları ile yetiştiricilerimizi eğitmemiz gerekli. Biz bu konuda müdürlük çalışmalarımıza hız verdik" dedi.
Konuşmaların ardından, Bingöl Üniversitesi Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim dalı Başkanı Yard. Doç. Dr. Hakan Keçeci tarafından buzağı ölümlerinin önlenmesi adına yetiştiricilere neler yapılması ve alınması gereken önlemler konusunda bilgiler verdi.

Editör: Pusula Gazetesi